2021-01-06 776 瀏覽
今次係我第二食立食,限聚令下都要搵好野食,今次同隻佬過左黎銅鑼灣,我地行街平時行過都見立鮨好多人,今日早少少黎排都好快有位。今日可能平時,唔係太多人,正 !!中拖羅 / 油甘魚腩 / 赤身 / 深海池魚 / 火灸特上金目鯛 / 火灸左口魚邊 /北海道活象拔蚌 / 赤貝 / 珍寶牡丹蝦個中拖羅大愛,佢真係入口即溶,唔會好似大拖羅咁有筋 ! 正 ~ 仲有個火灸特上金目鯛,火灸完D油份出哂黎,入口勁甘香 ! 唔捨得咬 ~ 佢都會自己溶 ! 個赤貝打佢仲識旭架,可想言之幾咁新鮮,勁鮮甜 ! 冰見寒鰤魚壽司,魚味濃油份又高,呢個係今晚既驚喜 !! 唔錯 ~~ 吞拿魚腦天,我都係鍾意中拖羅多D,佢都係有筋,但魚味俾拖羅濃 !!鮟鱇魚肝,又一件入口濃味好食既壽司,鮟鱇魚肝都真係好正,慢慢咬都會有唔同味道出現,正 !紋甲 / 火灸白烏賊海膽,我隻佬強烈推介,火灸過既海膽,味道更加濃,烏賊極甜,超正 !火灸北海道帶子,火灸完又有不同既風味 ! 正 ~我至愛 ~~~ 海膽壽司,每次都覺得叫一件唔夠,但又眼闊肚窄,雖然佢唔係日本膽,但呢排加拿大都應該當造,勁甜 !! 超幸福 ~我地未夠,開始叫今日師傅既推介

火灸北海道帶子,火灸完又有不同既風味 ! 正 ~

我地未夠,開始叫今日師傅既推介,呢個係白子,但唔知係咪白子未當造,冇我上次食咁甜,但配埋師傅自制酸汁好好食 !

秋刀魚刺身,呢個我地上次係日本食過覺得好正,今次黎到立鮨見到有都試下。果然正 ~ 有咬口又鮮甜 !

都係有師傅特制酸汁一齊食,超正 !

三文魚子軍艦,師傅用醬油醃製過,唔駛點豉油提鮮都已經覺得好味 ! 如果可以倒滿隻碟就好喇 ~ 哈哈 !!

最後以赤鯥壽司黎做埋尾,經過火灸魚既魚油出晒黎,好香,又係入口即溶 !!

今晚好圓滿,我地好滿意 !! 企係道食都覺得值得 ~ 店既入貨都真係好高品質,大愛 ! 難怪門口成日都咁多人 ~
2020-12-07
10 分鐘 (堂食)