2020-12-23
食壽司唔一定要坐低食,依家香港都開咗好多立食嘅壽司店,沒有提供座位只有站位,雖然要企住食,但壽司真係好高質👍🏻三文魚籽軍艦超正,三文魚籽新鮮,卜卜一聲係口中爆開,回味無窮☺️平時好少食到白子壽司,竟然喺度食到,白子入口即溶,冰見寒鰤魚油脂豐腴肥美!咁我地散叫了北寄貝壽司、赤貝壽司、鰻魚壽司、油甘魚、火炙三文魚、珍寶赤蝦、火炙左口魚、中拖羅同碎蔥吞拿魚腩軍艦👍🏻👍🏻北寄貝同赤貝都好爽口,鰻魚壽司夠厚肉,火炙左口魚輕輕燒過特別甘香👍🏻😄另外再點了立鮨特上拼盤,牡丹蝦壽司、深海池魚、北海道帶子、海膽、中拖羅,5款壽司都唔錯,最為喜歡係海膽同肥美既中拖羅,北海道帶子好鮮甜,呢個拼盤夠晒抵食!雖然要企係度食,但同朋友一路吹水一路食,唔經唔覺就過左40分鐘,下次會同朋友再黎
咁