2019-10-19
本身約左舊同事去打邊爐,不過佢地話想轉食燒肉,所以就改左去厚福街呢間食啦。之前已經有食過,不過唔係成日黎呢邊食lunch。佢有4個唔同價錢既set,按肉質去分,每個set有包麵豉湯,白飯,果汁或汽水,同埋哈根大師雪糕。不過我地一向都叫89蚊最便宜既set哈哈。望落似係兩款唔同既肉,右邊既油花比較少,但係佢唔會因為咁而鞋口喎!燒完一啲都唔鞋口,仲好濃肉味,好食!左邊既油花就比較多,就咁睇都知實好食啦!燒完好軟身,牛油味又香,無得彈!!係呢間到食燒肉既話,我就完全唔會點燒肉醬既,因為佢既牛肉本身已經好食,燒完再點醬汁會蓋過佢本身既肉味呀!飲品既話有果汁同罐裝汽水揀,哈根大師可以揀既味就比較普通,只有雲尼拿,士多啤梨,朱古力同曲奇,不過89蚊真係算係咁啦!如果要飲酒精類飲品既朋友就要另外再單點啦!但係水果味汽酒就唔建議點,飲過兩次,麻麻地~而且抽油煙方面做得麻麻,食完都幾大陣味,而且好似冷氣唔夠強,熱住黎燒肉~