2021-06-09 1523 瀏覽
尋晚趁住老竇放假,就同佢嚟到銅鑼灣呢間火鍋餐廳食好嘢~佢喺京都廣場3樓,幾方便~一入到去就覺得佢嘅裝修好靚,坐得幾舒服~有唔同嘅火鍋湯底同食物選擇~豆腐莞茜湯$148有好多豆腐粒粒同埋好多莞茜,睇落清淡,但係食落覺得湯底都幾濃郁~仲有好多蜆肉係入邊,食落覺得幾香幾好味😋美國頂級雪花肥牛肉$188一大碟雪花肥牛,望落好新鮮,雪花紋幾靚,淥完之後食落覺得好爽口,而且好香,係高質嘅肥牛~手打丸好新鮮嘅手打丸,有唔同種類,好似肉丸,墨魚丸,蝦丸,鯪魚球等等~全部食落都覺得好彈牙,而且幾滑,大大嚿,幾鍾意蝦丸,感覺好新鮮,蝦肉嘅鮮甜味幾突出🦐食得幾滋味!自家製餃子有韭菜餃,蝦餃,雲吞等等~幾鍾意佢嘅餃子🥟皮薄餡多,而且仲有好多汁~入面仲有大大嚿蝦肉,韮菜餃都幾正,有好多韮菜係入面,幾濃味,覺得好好味😋蔬菜籃一大個蔬菜籃🧺入面有唔同種類嘅蔬菜🥬好似生菜,油麥菜,白菜仔,西洋菜等等~超級多菜,十分之健康!菜好新鮮,亦都滿足到我食唔同種類菜嘅願望~檸檬薏米水$40健康嘅飲品🥤酸酸甜甜,有檸檬🍋同薏米,幾適合打邊爐飲一杯~花茶好靚嘅花茶,有唔同種類嘅花,好似玫瑰花等等🌹浸熱水飲落幾清香~

豆腐莞茜湯$148

美國頂級雪花肥牛肉$188

手打丸

自家製餃子

蔬菜籃

檸檬薏米水$40
健康嘅飲品🥤酸酸甜甜,有檸檬🍋同薏米,幾適合打邊爐飲一杯~

花茶

2021-06-08