2020-11-13 125 瀏覽
< 廿一前 > 📍荃灣今日中午去咗荃灣打邊爐 無論環境定食物質素都好滿意🥰 老闆同侍應都好好態度同有禮貌 加分✨🍲任食90分鐘湯底揀咗黑松露牛乳同花膠雞湯🍲 個鍋好快就到 侍應先俾咗兩碟牛肉同一碟豚肉加雞肉😛 食完同佢地再加就得 另外仲有附送嘅刺身船同泰式生蝦🦐好抵食😆 之後仲有一份打邊爐嘅海鮮拼盤🦪🦐🦑 有生蠔、海蝦、帶子同墨魚仔 生蠔好大隻 肉質鮮甜👍🏻👍🏻 海蝦唔係好霉嗰啲 咬落彈牙爽口😋 🥩肉類方面 牛肉唔係普通嘅雪花肥牛黎 呢個完全唔肥 但又唔會韌 同黑松露湯底好夾🤣 豚肉比想像中滑同有肉味😋😋 雞肉係雞柳部分 都好滑 不過相對其他普通🍢丸類方面 有芝士丸、沙律丸、台式墨丸、芝士腸、甜不辣、魚腐、粟米貢丸、蟹柳、豆卜、百頁豆腐、支竹等等🍢 最好食係魚腐 每粒都好飽滿😆 另外出面少見嘅粟米貢丸都唔錯👍🏻 豆卜同百頁豆腐索晒黑松露湯底 超好食😋🍢炸物方面 有炸串、炸物、串燒等 食咗燒牛舌、燒菠蘿🍍、燒茄子、金菇肥牛卷等等 另外仲有炸芝心丸、洋蔥圈、墨魚丸等等😆 比起其他火鍋放題更多選擇👍🏻👍🏻🧃野飲都有幾多選擇😛 我飲咗荔枝水都唔錯 因為食到好飽嘅關係我就冇食到
< 廿一前 > 📍荃灣

🍲任食90分鐘

🧃野飲都有幾多選擇😛 我飲咗荔枝水都唔錯 因為食到好飽嘅關係我就冇食到蛋糕同其他甜品 下次再黎食😋😋