2024-03-22 45 瀏覽
鍾意食粥底火鍋嘅朋友一定唔可以錯過,呢間餐廳嘅海鮮絕無欺場,大大份之餘又好新鮮。有招牌孖寶餐、龍蝦餐同肉蟹餐,中間價位可以試到新鮮海鮮,性價比都幾高🦀🦞今次我哋揀咗肉蟹餐($198),套餐豐富,已經包咗7款時令海鮮、6款自選火鍋配料、3款粥底配料、仲有我哋最期待嘅海鮮粥!時令海鮮有沙白、蜆、鮑魚、大肉蟹、基圍蝦同魚、沙白。餐廳好貼心,有教客人每款海鮮需要烹調嘅時間,等啲海鮮唔會過熟,又保持到鮮味。鮑魚同基圍蝦好新鮮,上枱嗰陣仲會郁。沙白同蜆類份量都唔少,煮一陣已經全部開晒,一啲沙都冇。最有驚喜嘅係大肉蟹,蟹肉新鮮實淨,仲有啲蟹膏添😍火鍋配料選擇都唔少,有肉類、餃子類、丸類、雜類同菜類。美國肥牛同豚肉片份量都唔少,冇雪藏味,肥牛仲有啲油脂味,正!估唔到餐廳有養顏花膠,好新鮮同爽口,花膠索晒海鮮嘅味道,好入味。食到差唔多,就可以倒埋粥底配料入個煲到,有粟米、南瓜粒同芋頭粒。店員會過嚟幫我哋加米,配埋菜脯同蛋汁去煮粥,啲粥吸收晒海鮮嘅精華,超級鮮甜,絕對係成餐飯嘅精髓😍滿粥順德粥底海鮮火鍋 📍大角咀杉樹街2-16號金基大廈地下G7號舖

滿粥順德粥底海鮮火鍋
📍大角咀杉樹街2-16號金基大廈地下G7號舖