2019-05-28 93 瀏覽
一直都知道朋友鍾意火鍋, 一年四季都話想打邊爐, 所以今日放工就帶左佢黎長沙灣依間六十六十火鍋試下依度主要分三個SET可以order, 我地就叫左一個椰子雞湯底雞件係我地自己落既, 非常貼心, 因為唔會浸到好老雞件都幾新鮮下, 份量亦都唔細, 兩個人食晒d雞都差唔多飽左1/3之後就有8款海鮮揀, 要揀8款幾乎都揀晒佢menu上面既海鮮!我地order左比較多有殼既海鮮, 因為蝦蟹自己敏感, 所以就冇叫咁多種海鮮, 我自己就最欣賞扇貝同貴妃蚌扇貝好大隻, 仲大過我手掌! 就算煮完都冇咩點縮, 而且好有鮮味! 唔沾醬汁食都好好味!貴妃蚌平時唔係成日食到, 所以今日有得揀點都要試下! 同扇貝一樣, 大大隻, 依度仲有教學教你煮d海鮮煮幾耐, 所以d貴妃蚌唔會煮得太老, 食落好新鮮!海鮮以外仲可以揀6個配料, 我自己覺得個蜂巢豆腐同西班牙梅頭肉最吸引蜂巢豆腐煮完好似海綿咁吸晒d湯底, d湯底本身煮過海鮮, 又有椰子雞, 好鮮甜!而個梅頭肉肥瘦均勻, 食落好彈牙, 滿足我依d鍾意食肉既人既口味!六十六十火鍋地點方便, 環境都舒服, 所以就算夏天將至, 我諗我都會繼續黎滾一滾!

雞件係我地自己落既, 非常貼心, 因為唔會浸到好老

咁多種海鮮, 我自己就最欣賞扇貝同貴妃蚌

2019-05-14