2024-04-22 232 瀏覽
因為睇MM條片而認識呢間舖,一直都想搵機會試下今日咁啱有得早收工,於是18:00過嚟碰運氣,結果一嚟到門口就即刻有得入座(不過當時已經淨番一兩張枱,到18:15已經坐滿,要排隊。到18:45陸續有人埋單)三個人叫左醉貓炒河(走辣)、馬拉盞椰菜苗(走辣)、燒豬頸肉、串燒拼盤、咸蛋魷魚因為見到openrice 食評話食物偏辣而我唔食得辣,所以索性全部走辣串燒拼盤性價比高,有豬肉、雞肉、雞軟骨、腸仔。每樣都燒得好食,加埋個沙嗲醬冇得輸。臨尾幾串唔夠醬點,問店員可唔可以加醬,佢都回應得好爽快👍🏻醉貓炒河可能因為走辣,所以略嫌覺得唔夠味,但個河粉都好彈牙~咸蛋魷魚比較失色嘅一道菜,魷魚比較細隻,口感一般(唔係平時去大牌檔食果種咁厚身大隻) 燒豬頸肉好有炭燒風味,夠厚切,份量多馬拉盞椰菜苗掛住食唔記得影相,佢個調味好好,值得點總結:食物、環境、服務態度都好滿意食物嘅選擇多,會想再嚟試其他嘢食😄最後埋單$600/3位
因為睇MM條片而認識呢間舖,一直都想搵機會試下

串燒拼盤
臨尾幾串唔夠醬點,問店員可唔可以加醬,佢都回應得好爽快👍🏻

醉貓炒河
可能因為走辣,所以略嫌覺得唔夠味,但個河粉都好彈牙~

咸蛋魷魚
咸蛋魷魚

燒豬頸肉
好有炭燒風味,夠厚切,份量多

馬拉盞椰菜苗
掛住食唔記得影相,佢個調味好好,值得點

總結:食物、環境、服務態度都好滿意
食物嘅選擇多,會想再嚟試其他嘢食😄

最後埋單$600/3位
2024-04-22