2018-12-01
西樹一如以往咁高質!專一既我每次都會揀朱古力三重奏,今次終於想轉下口味,買左個抺茶紅豆試下。-抹茶cream好正!質感幼滑、帶少少稠身,唔會似其他鋪頭咁稀、令到成件事冇左質感;味道方面,cream唔太甜,茶味有但唔算太出,回甘就冇啦!本身唔太中意食cream既我覺得抹茶cream係好食既-紅豆正確黎講算係紅豆蓉。雖然睇落似一粒粒><,但紅豆打到幼細,口感同紅豆蓉無異。紅豆有甜味,唔係加左糖或糖水果種死甜。應該有額外加糖,不過可以肯定既係唔會加好多,因為整體黎講紅豆蓉甜度都唔高,雖然已經係成個puff最甜既果樣野了~(我第一啖係試左cream先,抹茶cream唔甜有茶味、屬於清啲既味道,再去試紅豆就會覺得紅豆甜左啲。不過第二三啖就會覺得紅豆甜度都正常既)-puff係脆既外皮,唔洗講咁多,真係無得輸!$25一個puff,幾啖就無左,但每次食完都唔會後悔!新出左個紫薯味puff添,下次一於試埋佢
抹茶紅豆泡芙
-抹茶cream
好正!
味道方面,cream唔太甜,茶味有但唔算太出,回甘就冇啦!
本身唔太中意食cream既我覺得抹茶cream係好食既
-紅豆
正確黎講算係紅豆蓉。
雖然睇落似一粒粒><,但紅豆打到幼細,口感同紅豆蓉無異。
-puff
係脆既外皮,唔洗講咁多,真係無得輸!
$25一個puff,幾啖就無左,但每次食完都唔會後悔!
新出左個紫薯味puff添,下次一於試埋佢