2020-09-19
難得去左觀塘行街一於順便撐枱腳,今次去興業街The Wave嘅Mini Friday食晚餐🍽。.坐低之後,職員會送上小食,我哋一邊食一邊等,脆片點上醬汁好滋味,令人食完一片又一片。.🐔維尼雞翼(柚子蜂蜜)有柚子嘅酸甜+蜂蜜嘅香味,令到胃口大開,加上雞翼炸得香脆,呢個真係好推介大家試下。.🧈香草牛油焗田螺酥盒賣相都幾精美,食落仲有驚喜😆,田螺超大粒,酥皮又夠脆,內裏有少少薯蓉,外脆內軟,細細個唔會食到飽哂食唔到其他美食。.🍝DIY Pasta (煙三文魚雞柳溫泉蛋芝士忌廉天使麵)可以自己揀唔同配料、粉/ 飯、醬汁仲可以加唔同配料,自己揀嘅特別好味🤣,配料超多,雞柳、煙三文魚都大大舊👍,醬汁好Creamy,但一D 都唔覺得漏。.🍨即製梳乎厘班戟配雪榚 製造需時,需要耐心等待,熱辣辣上枱好正,濃濃蛋香口感鬆軟,空氣感十足👍。.咁高質下次再約朋友一齊過來再試下其他美食先😋。.好味指數:😋😋😋😋4/5推介指數:😋😋😋😋4/5抵食指數:😋😋😋😋4/5.🍽 Mini Friday (觀塘)📍觀塘興業街4號The Wave 3樓
🐔維尼雞翼(柚子蜂蜜)
🧈香草牛油焗田螺酥盒
🍝DIY Pasta (煙三文魚雞柳溫泉蛋芝士忌廉天使麵)
🍨即製梳乎厘班戟配雪榚
咁高質下次再約朋友一齊過來再試下其他美食先😋。
好味指數:😋😋😋😋4/5
推介指數:😋😋😋😋4/5
抵食指數:😋😋😋😋4/5
🍽 Mini Friday (觀塘)
📍觀塘興業街4號The Wave 3樓