身為茶記愛好者,最近先見到原來朗豪坊附近又開多左一間茶記,間餐廳話就話茶記,但其實都好企理闊落,完全唔會好迫,坐得好舒服!老闆好熱情又好客,最中意就係茶記呢D人情味!望埋個餐牌,選擇都好多喎,價錢仲好合理!見到隔離枱隻雞脾勁大隻!就決定無論我陣間叫咩食都好,點都要加多隻雞脾加餸!------* 黑椒安格斯牛柳粒煲仔飯 * 鮮豬潤肉片薑湯米粉 * 蔥油厚切豬扒撈丁 * 瑞士汁雞脾皇* 薄荷朱古力西多士 老闆好有自信咁講,煲仔飯好多回頭客! 果然出色! 飯夠香,牛肉夠軟嫩,不過焗得耐牛肉都係會變韌!我見到仲有其他獵奇口味,燒賣餡肉餅煲仔飯?下次一定要試埋!豬潤肉片湯米都好鮮甜,肉片夠滑,豬潤夠嫩又厚,女朋友直情話下次要為左呢個米粉而翻兜!當然要推介埋個雞脾,果然真心巨大化!CLS仲長過我隻手臂!重點係瑞士汁滷到勁入味,雞肉雞皮都好正好滑! 必食必食!佢仲有其他口味的巨型雞脾,例如鹹蛋黃、麻辣等,下次一於要試埋!相對之下,蔥油撈丁相對普通,豬扒雖然好厚實,但撈丁個精華在於蔥油,蔥油份量就顯得少左D!最後見到有薄荷朱古力西多士,一於試埋佢,個賣相靚到我以為去左cafe, 有紅豆仲有芋圓做伴碟,
身為茶記愛好者,最近先見到原來朗豪坊附近又開多左一間茶記,
間餐廳話就話茶記,但其實都好企理闊落,
完全唔會好迫,坐得好舒服!
老闆好熱情又好客,最中意就係茶記呢D人情味!
望埋個餐牌,選擇都好多喎,價錢仲好合理!
見到隔離枱隻雞脾勁大隻!
就決定無論我陣間叫咩食都好,點都要加多隻雞脾加餸!
------
* 黑椒安格斯牛柳粒煲仔飯
* 鮮豬潤肉片薑湯米粉
* 蔥油厚切豬扒撈丁
* 瑞士汁雞脾皇
* 薄荷朱古力西多士

老闆好有自信咁講,煲仔飯好多回頭客!
果然出色! 飯夠香,牛肉夠軟嫩,不過焗得耐牛肉都係會變韌!
我見到仲有其他獵奇口味,燒賣餡肉餅煲仔飯?
下次一定要試埋!
當然要推介埋個雞脾,果然真心巨大化!
CLS仲長過我隻手臂!
重點係瑞士汁滷到勁入味,雞肉雞皮都好正好滑! 必食必食!
相對之下,蔥油撈丁相對普通,豬扒雖然好厚實,
但撈丁個精華在於蔥油,蔥油份量就顯得少左D!
最後見到有薄荷朱古力西多士,一於試埋佢,
個賣相靚到我以為去左cafe,
有紅豆仲有芋圓做伴碟,
西多鬆軟又香口,一切落去朱古力醬同芝士拉絲流哂出黎,
咁香口諗住今舖勁邪惡啦! 點知老闆話其實冇落牛油!
估唔到唔落牛油都咁好食!