2025-05-01
店店:木偶冰室地點:旺角砵蘭街185號地舖啱啱係旺角家樂坊附近按完摩,準備行番旺角個邊搵野食,見到朗豪坊附近有間冰室企理乾淨,座位挺闊落,又見有煲仔飯提供,一於這試試佢1.薄河朱古力西多士 $58🤣因為另一半唔鐘意薄河,但又想食佢個朱古力,所以店家好好人幫我地走左薄河,朱古力餡係晒西多士入面,表面淋上朱古力醬,非常好食(記住趁熱)2.黑椒安格斯牛柳粒煲仔飯 $98新鮮製作,原煲上枱,牛柳粒中上,沒有煲到乾身,入口時還有些許肉汁👍,飯焦滿多3.皇者香辣鮮雞煲 $88鮮雞煲好食,醬汁微辣,喐喐聲上枱,但切記要盡快翻幾下,唔係好似我地咁,有一,二塊太燶😮💨,浪費了,跟雞煲還會有一碟菜及飯附上,送飯一流🤗4.瑞士汁珍寶雞髀皇煎蛋飯 $68雞脾皇超大隻,不愧為珍寶,有我隻手掌咁大,食落口啖啖肉,肉質嫩滑,跟餐還有一個太陽蛋飯,撈埋瑞士汁好好食😆5.楊枝甘露 $58楊枝甘露同我平時出邊飲開唔同,佢雖然有芒果,椰汁,柚子,但還加有類似珍多冰嘅條條,似是二者嘅混合版,但都幾好飲6.五指毛桃燉烏雞湯 $38我們跟餐改配了一個無味精嘅養生燉湯,佢附了有烏雞湯,還有蟲草花燉醉雞湯,不過有人酒量淺,所以試試
地點:旺角砵蘭街185號地舖
1.薄河朱古力西多士 $58
2.黑椒安格斯牛柳粒煲仔飯 $98
3.皇者香辣鮮雞煲 $88
4.瑞士汁珍寶雞髀皇煎蛋飯 $68
5.楊枝甘露 $58
6.五指毛桃燉烏雞湯 $38
我們跟餐改配了一個無味精嘅養生燉湯,佢附了有烏雞湯,還有蟲草花燉醉雞湯,不過有人酒量淺,所以試試佢個烏雞湯先,用料足,雞件多川,所以燉湯味道濃郁,值得一試😁
總價:408