2024-05-06 78 瀏覽
近排未有時間飛但又好想食日式串燒, 上網搵左好耐終於俾我揀到間係尖沙咀以焼鳥為主題既日本餐廳星期五預先BK位, 咁就唔怕多人冇位啦~~一入到去餐廳就覺得好舒服, 餐廳暗黑既裝修別具一格, 俾人一種高級雅致既感覺設有長長既BAR枱, 仲有對窗既開揚景觀~食物方面可揀套餐或者單點~兩者都好吸引所以就2款都叫晒Omakase set $480 包前菜+10款串燒+主食+雪糕~前菜每人一set, Omakase Set包埋, 單點就$40/位~兩款都係漬物, 一款係酸酸甜甜既蔬菜+漬魚, 非常開胃呢~~另外一款就係魷魚仔, 味道鮮甜冇腥味師傅用心烹調, 每串都好細心咁燒~而且時間控制得剛好, 食完一串先到另一串, 可以逐串慢慢享受牛舌芯呢串牛舌芯超好味!! 係牛舌最嫩既部位!!軟腍得黎又帶點口感, 仲要超juicy雞頸肉雞頸肉質感彈牙有點嚼勁, 味道鮮美~~特製燒飯團橢圓形既外表好可愛好吸引!!外層燒到金黃色, 口感酥脆, 外部內軟~鍾意食飯焦既朋友就必點丫!!雞腎非常爽口, 口感一流!雞軟骨雞軟骨質感爽脆帶有嚼勁~雞皮雞皮燒到卜卜脆, 有點口感又唔油膩鰻魚外皮微焦, 色彩光澤, 肉質肥美,

星期五預先BK位, 咁就唔怕多人冇位啦~~
設有長長既BAR枱, 仲有對窗既開揚景觀~

食物方面可揀套餐或者單點~
兩者都好吸引所以就2款都叫晒

前菜
另外一款就係魷魚仔, 味道鮮甜冇腥味

師傅用心烹調, 每串都好細心咁燒~

牛舌芯
呢串牛舌芯超好味!! 係牛舌最嫩既部位!!
軟腍得黎又帶點口感, 仲要超juicy

雞頸肉
雞頸肉質感彈牙有點嚼勁, 味道鮮美~~

特製燒飯團
橢圓形既外表好可愛好吸引!!
外層燒到金黃色, 口感酥脆, 外部內軟~
鍾意食飯焦既朋友就必點丫!!

雞腎
非常爽口, 口感一流!

雞軟骨
雞軟骨質感爽脆帶有嚼勁~

雞皮
雞皮燒到卜卜脆, 有點口感又唔油膩

鰻魚
外皮微焦, 色彩光澤, 肉質肥美, 鮮嫩多汁

柚子醬雞胸肉
師傅建議雞胸肉燒到半生熟, 咁整法又真係幾正喎

雞胸肉肉質嫩滑, 同柚子醬既酸甜味互相融合, 感覺清新又美味~~

炸豆腐
外層酥脆金黃, 外脆內軟

豚肉糖心蛋
豚肉肉質細嫩, 糖心蛋呈半熟狀態, 切開時蛋黃流出

免治雞肉軟骨棒
將免治雞肉軟骨棒沾埋糖心蛋既蛋黃汁一齊食, 口感更嫩滑

雞翼
雞翼燒得剛好唔會乾, 肉質keep到juicy

豚肉紫蘇葉串
豚肉燒到外皮微無脆口, 紫蘇葉清香可口, 兩者一齊食好夾喎

雞脾肉
雞腿肉肉質鮮嫩多汁, 口感細軟~~

雞胸肉梅子肉蘇葉芝士卷
雞胸肉配上梅子肉酸甜可口, 蘇葉味道清香, 芝士香濃但唔膩, 整個配塔一流

蘆筍
蘆筍新鮮, 清甜爽脆, 口感脆嫩~~

秋葵
秋葵幼嫩爽口~

最後食埋甜品佢完美總結

雪糕有幾款口味, 而我就揀左開心果....
開心果雪糕味道濃郁又幼滑~
  • 雞胸肉梅子肉蘇葉芝士卷
  • 豚肉紫蘇葉串