2021-01-27
星期三有得早放(4pm),所以又約咗@一齊食嘢。我地次次諗唔到食乜就食日本嘢,我決定介紹曬啲三文魚,寫寫下發現我所有嘢嘅介紹好似差唔多。帶子花之戀兩個 $32x2見到花之戀就諗起洪天明,宜家仲有冇人明白咩意思?我都老啦。三文魚味比較出,所以我食咗啲帶子先,都幾鮮甜。到底點食先唔會散開?三文魚刺身 $52總共有四塊。全部都好厚好肥美,有滿滿嘅油脂,新鮮嘅味。三文魚手卷 $22啲三文魚其實一樣味。啲壽師飯多醋,比較酸。入面仲有青瓜,加埋一齊食好清新。火炙芝士三文魚腩兩個 $14x2落單係咁講咗火焰,好笑同好柒。佢地燒得幾香,今次燒咗所以啲三文魚味終於有啲唔同。大家中意魚生定火炙?三文魚壽司四件 $8x4啲魚其實都係一樣味,係冇紫菜嘅三文魚手卷。不過八蚊雞有一舊都幾抵。龍蝦沙律手卷 $20我之前真係未食過,所以試下。加埋少少芥辣味道幾好,下次可以再叫。有時未試過嘅嘢要試下先會知自己中唔中意。火炙芝士玉子 $10玉子好甜,加埋沙律醬食得津津有味。芝士令味道更加豐富。搭巴士聽住歌打文好寫意。塞車塞咗好耐,打完都未過完隧道。
我決定介紹曬啲三文魚,寫寫下發現我所有嘢嘅介紹好似差唔多。
帶子花之戀兩個 $32x2
三文魚刺身 $52
總共有四塊。全部都好厚好肥美,有滿滿嘅油脂,新鮮嘅味。
三文魚手卷 $22
火炙芝士三文魚腩兩個 $14x2
三文魚壽司四件 $8x4
龍蝦沙律手卷 $20
火炙芝士玉子 $10
玉子好甜,加埋沙律醬食得津津有味。芝士令味道更加豐富。
搭巴士聽住歌打文好寫意。塞車塞咗好耐,打完都未過完隧道。