2022-12-10
上戶酒場(九龍城)📍 九龍城龍崗道33-39號龍翔閣地下A號舖🤍 牛舌薄燒配三文魚炒飯 $98牛舌薄切鐵板燒出奇地好食🤭同串燒嘅口感唔好同,配上上面的蔥同蒜,好惹味呀。另外個三文魚炒飯雖然看似細細個,但其實非常足料,d材料combinations令人好幸福啊!🤍 上戶刺身盛配迷你烏冬 $208分別有油甘魚、三文魚、帶子同赤蝦。刺身好新鮮,最欣賞佢嘅帶子刺身,大大粒又厚切,口感同味道都極好!油甘魚都好美味🥰配返個小烏冬又無咁生冷喎😙🤍 黑松露帶子手卷 +$30X2手卷控嘅我見到有追加都係忍唔住叫左食😆帶子同上面一樣咁新鮮,加埋黑松露,一流!🤍 龍蝦燒 $688最後最後,見到佢menu上有龍蝦兩食(活龍蝦刺身+甲羅燒),但我地都唔太想呢兩種食法,但又想食龍蝦😋師傅都好靈活咁為我地taylormade 烹調方式(見照片)。師傅好細心咁起晒d龍蝦肉,方便我地食。龍蝦肉質好好,好彈牙,真係大滿足啊👍😍味道 🌟🌟🌟🌟環境 🌟🌟🌟🌟🌟服務 🌟🌟🌟🌟🌟衛生 🌟🌟🌟🌟🌟抵食 🌟🌟🌟🌟
📍 九龍城龍崗道33-39號龍翔閣地下A號舖
🤍 牛舌薄燒配三文魚炒飯 $98