黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2021-09-07 2443 瀏覽
呢間位於尖沙咀既居酒屋好方便,所以去到果人都係滿座既,有訂位就可以準時入去啦😝😝入面好有去左日本既感覺,有好多日式居酒屋既佈置同埋用Yen計既餐牌掛係牆到,好似真係去左日本咁☺️☺️ 赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒 ($78)黑門令蟹味噌甲羅燒 ($72)赤鬼加左明太子,有少少辣辣地,而黑門令就有絲絲蟹肉,兩款都咁好味,所以就兩隻都叫哂啦🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️呢到有個好處就係會先比你影相,之後就交由店員幫你燒,唔洗自己動手就有得食👍👍極上大漁貝燒 ($88)帆立貝有幾種濱燒方法,我地揀左最豐富果個😍😍有埋蠔,蝦同埋海膽魚子,一樣都可以影完相再幫我地燒,仲好貼心咁幫我地剪開左個帆立貝可以share😚😚岩手縣赤崎生蠔 ($78/1)🦪🦪好新鮮既生蠔,有少少海水味但唔會太咸,旁邊有青檸味既啫哩,食完蠔再配埋佢有更豐富既味道同口感😆😆活鮑魚刺身 ($98)大大隻既鮑魚切好左一片片,好新鮮仲幾脆既,點埋wasabi 食好好味😚😚黑門帆立貝伴魚籽醬 ($68)帆立貝微微燒左一下,配埋海膽同魚籽醬有幾重鮮味,用紫菜夾住一啖咬落去就有多重口感啦🥰🥰黑門令大漁魚籽醬脆脆包 ($78/1)呢個勁足料,整個都係唔同既海鮮,每

赤鬼明太子蟹味噌甲羅燒 ($78)
黑門令蟹味噌甲羅燒 ($72)

極上大漁貝燒 ($88)

岩手縣赤崎生蠔 ($78/1)🦪🦪

活鮑魚刺身 ($98)

黑門帆立貝伴魚籽醬 ($68)

黑門令大漁魚籽醬脆脆包 ($78/1)
呢個勁足料,整個都係唔同既海鮮,每啖都有新既感覺,佢有吞拿魚蓉係底,加上海膽,蟹膏,蟹肉,三文魚子,蟹子,魚籽醬,仲有背面有隻蝦添,口感超豐富🥳🥳

鐵火卷 ($58)
好大塊又新鮮既吞拿魚,食完咁多燒燒加返少少飯有d 米落肚😝😝

玫瑰梅酒 ($58)🌹🌹
奇異果梳打 ($68)
玫瑰梅酒甜甜地幾好飲又靚,好岩我呢d 少飲既人,好易入口😚😚朋友就試左特別既奇異果梳打,佢話好似食緊奇異果咁🥝🥝

📍 黑門水產すいさん (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑8號地下3-4號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #黑門水產 #日本菜 #濱燒 #berry尖沙咀