2023-09-12
九龍城一向高質餐廳雲集,今次揀咗可以帶寵物嘅瀛鍋!樓上多間獨立包廂 環境寬敞 派對聚會之選餐廳樓上設有8間獨立包廂,供客人帶同寵物與朋友聚會 (食煩鍋帶寵物要小心安全啊) ,包廂由2人房到30人房可供預訂。海鮮刺身海外直送到港 鮮味十足餐廳其中一項主打係刺身,所有刺身都係海外直送到港,包括加拿大象拔蚌、挪威三文魚等等,其中象拔蚌刺身清脆可口,另外三文魚刺身油脂分布平均,厚切令食客充分體驗魚肉的質感和甘甜,入口即溶,非常推介!獨門秘方醃製冰鎮鮑魚最令我有驚喜係冰鎮鮑魚。鮑魚新鮮大份,爽口無雪藏味,經獨家秘方醃製後令鮑魚味更加濃厚。新鮮熬製火鍋湯底 今次我哋叫咗麻辣拼蕃茄牛肉雙拼湯底,湯底有餐廳師傅新鮮熬製,不含防腐劑同味精。麻辣湯底非常香口,辣度適中,花椒味濃,湯底仲有大量豬皮,加入香茅令湯底加入一點清新嘅味道。蕃茄牛肉湯底帶出蕃茄原有嘅鮮味,蕃茄係新界自家農場有機種植,不含農藥,非常清新鮮甜!有機蔬菜來自新界自設農場 餐廳所有蔬菜都係來自新界嘅自設農場,全部有機耕種,食得非常安心之餘,蔬菜亦特別鮮甜,特別係熬製湯底嘅蕃茄,同麻辣湯底入邊嘅大大粒蒜頭,令湯底更上一層樓。主打之一: 手打拉
九龍城一向高質餐廳雲集,今次揀咗可以帶寵物嘅瀛鍋!
樓上多間獨立包廂 環境寬敞 派對聚會之選
海鮮刺身海外直送到港 鮮味十足
獨門秘方醃製冰鎮鮑魚
新鮮熬製火鍋湯底
有機蔬菜來自新界自設農場
主打之一: 手打拉絲芝心丸
廚師手打墨魚滑同蝦滑,再包入芝士,肉質厚實鮮甜、彈牙,唔會有過重嘅面粉感,煮熟後芝士更加變成流心拉絲,非常吸引!
重頭戲當然係牛雜拼盤,當中包括一口牛柳&牛舌、手切本地牛頸脊&牛𦟌、美國霜降牛。本地牛用料新鮮,無論係口感定係牛味都比美國牛優勝。最大驚喜係牛舌,入口即融,口感同和牛有得比!
店員細心有禮 整體體驗上佳
由於平日人流唔多,店員都非常細心,並且逐一介紹每一味餸,環境寬敞亦都令到貓貓唔會緊張,仲可以帶佢去魚缸睇魚。不過星期五及週末會比較多人,如果想坐包廂就要預訂。