2021-12-19 20 瀏覽
去開尖沙咀經過哩間新開嘅點心店, 位置好方便就喺The One對面, 門面都好modern, 加上價錢好相宜, 所以二話不說就碌左入去試下有無伏先!我地十點幾去到, 有早市套餐, $38兩個點心好抵食. 好多蒸點都係兩件上, 兩個人都輕鬆試到好多野.糯米雞 - 雖然得一舊個份量好大, 入面有蛋王, 好香, 略嫌糯米多左啲金箔蝦餃王 - 皮薄餡靚, 蝦肉實淨同多汁, 好高質!👍🏻👍🏻白金流沙包 - 今餐我最中意嘅點心, 睇賣相已經見到份量十足. 職員仲好細心提我地千祈唔好大啖咬. 原以為係包多餡少, 點知入面嘅流心係我食過最多嘅流沙包, 而且唔太甜, 食哂都唔濟. 熱辣辣食, 正!不過真係要細啖啲食🤣👍🏻👍🏻👍🏻黑魚子燒賣 - 另一樣高質野, 最特別係佢上層用墨魚滑整, 配合番個黑魚子, 同樣又熱又多汁👍🏻👍🏻紅米金沙蝦腸 - 睇嚟哩度嘅蝦類真係特別出色, 又係大大舊juicy嘅蝦肉, 配上炸得啱啱好嘅春卷皮同薄薄嘅腸粉皮, 中意炸點會好中意👍🏻有雞先定有蛋先 - 打卡點心, 好可愛, 雞仔係咸水角, 蛋就係蒸蛋甜品. 雞仔出色, 蛋就唔夠滑, 淨少少芝士蝦腸春卷 - 有蝦都知唔會失望,

芝士蝦腸春卷 - 有蝦都知唔會失望, 入面仲有啖啖芝士味, 推介👍🏻

總括七個點心, 大部分都好新鮮好正, 重點係所有野都係即叫即整, 熱辣辣上! 埋單唔洗100一位, 新張期內仲免茶介, 認真抵食!
2021-12-19