2022-04-22 210 瀏覽
呢一間餐廳真係非常之有特色,可以好休閒咁食點心同埋打卡!叫咗呢一度嘅兩層架點心套餐!望落去嘅賣相就真係非常之豐富,而且甜點同埋鹹點都有,真係啱晒我心水啦!我好鍾意食呢一度嘅椰汁糕,椰汁糕嘅味道非常之香,而且非常之鬆軟!另外就係金箔蝦餃王,呢一度嘅蝦餃亦都好好食,係金色嘅,真係好靚呀,而且皮薄餡靚,入面嘅蝦肉非常之爽滑彈牙!
呢一間餐廳真係非常之有特色,可以好休閒咁食點心同埋打卡!

2022-03-29 108 瀏覽
3月28日原本計劃同靚媽,去一間尖沙咀,火煱店食午間放题,火煱餐,早上11:45到達該大厦位置,人龍巳伸延到,出大厦出入口嘅,行人路上,目測起碼超過1OO人,排隊食此店,午間火煱放题,因諗唔,在疫情及閒日此店都有咁賓虚請況出現,所以我冇,来電此店訂位,咁呢餐梗係食唔成,結果就同靚媽去咗,呢間東小館午膳,既然食唔成火煱,我和靚媽就求其每人,柯打一個午餐,諗住食飽個肚就算,但此兩個午餐味道又Ok喎,靚媽點嘅滑旦虾仁飯,蝦夠新鲜,又爽及彈牙,而我個涼瓜朱頸肉飯,亦係水準之作,最正就係個跟餐例湯,竟然我最鍾意嘅,金銀菜湯,所以呢過午餐,我係會俾高評分佢嘅
白金流沙包 $24試過之後,唔知係唔係心理作用,總覺得街外嘅黑金流沙包好食d🤫薑蔥牛柏葉 $34入口爽脆,好食到不得了😍必食!必食!必食!重要野講三次👍我朋友本身係牛柏葉狂迷,佢食過唔同點心店鋪嘅牛柏葉,話呢間起佢心中排行前3位,最高評價😌💃麻香綠茶餅 (下午茶餐+$15)綠茶餅一直心思思想試👉👈確實好有嚼感,但奈何綠茶味好淡。若然有朋友仔想食淡口味嘅野食,值得一試!XO醬蘿蔔糕 (下午茶餐已包)蘿蔔糕食落唔夠粉,而XO醬確實撈炒麵食一流!🥳五星拼盤 $48 (下午茶餐已包)👉叉燒包、黑魚籽燒賣、鮮蝦韭菜餃、鮮蝦菜苗餃、棗皇紅棗糕見食評推介,我地就嗌左兩個下午茶餐,本應會有驚喜,點知……怪我口味好挑🤭但呢個下午茶餐確實抵食,可以試到唔同嘅野食!炒麵 (下午茶餐已包)不得不稱讚出自呢間店嘅炒麵,分量足料,而且食落唔口乾👍

白金流沙包

白金流沙包 $24
薑蔥牛柏葉

薑蔥牛柏葉 $34
入口爽脆,好食到不得了😍
必食!必食!必食!重要野講三次👍
麻香綠茶餅

麻香綠茶餅 (下午茶餐+$15)
XO醬蘿蔔糕

XO醬蘿蔔糕 (下午茶餐已包)
蘿蔔糕食落唔夠粉,而XO醬確實撈炒麵食一流!🥳
五星拼盤

五星拼盤 $48 (下午茶餐已包)
👉叉燒包、黑魚籽燒賣、鮮蝦韭菜餃、鮮蝦菜苗餃、棗皇紅棗糕
炒麵

炒麵 (下午茶餐已包)
不得不稱讚出自呢間店嘅炒麵,分量足料,而且食落唔口乾👍
2022-02-07
薑蔥牛柏葉
炒麵
2022-03-14 51 瀏覽
於網上見到呢個下午茶點心set,所以為佢而來!$199/2位 有加一,tea set價錢對比其他餐廳係平嘅!咸點ok、甜點就一般般。。。點心set上枱啦!個竹架令整件事美觀咗。咸點整體唔錯,夠熱都新鮮👍🏻甜點~影雪白切糕:個人就唔係咁鍾意個口感同味道😥咬落去冇乜味道好似麵粉,出面包住一啲好似燕麥片!椰汁流心球:新鮮炸起,不過唔夠流心,冇乜椰汁味!麻香綠茶餅:味道正常,但呢三件甜點食完有啲濟😓有雞先定有蛋先(鹹水角、薑汁蒸蛋)鹹水角捉料👌🏻但薑汁蒸蛋🥚完全食唔到有薑汁味,本身預期個蒸蛋係熱,原來係整定喺雪櫃凍嘅😩點心店冇特別華麗裝修,座位簡單寬闊。散叫點心紙如果唔係要求精緻竹架擺盆,其實叫下午茶餐可能會更抵食😅
於網上見到呢個下午茶點心set,所以為佢而來!
點心set上枱啦!個竹架令整件事美觀咗。
咸點整體唔錯,夠熱都新鮮👍🏻
甜點~
椰汁流心球:新鮮炸起,不過唔夠流心,冇乜椰汁味!
麻香綠茶餅:味道正常,但呢三件甜點食完有啲濟😓

有雞先定有蛋先(鹹水角、薑汁蒸蛋)
鹹水角捉料👌🏻
點心店冇特別華麗裝修,座位簡單寬闊。
散叫點心紙
如果唔係要求精緻竹架擺盆,其實叫下午茶餐可能會更抵食😅
2022-03-08
2022-02-28 64 瀏覽
🫖 點心都可以嘆住食話說點心都可以嘆住食,一般相約朋友吃個精美的下午茶都會想起酒店或商場的西式餐館。想吃中式點心又怕老土,可以試試新式的點心店。位於尖沙咀加連威老道的點心店有下午茶兩層架點心套餐,有鹹點亦有甜點,感覺有點想吃西式afternoon tea ,所以特意相約朋友到來一試。點心架有兩層,試層是甜點,下層是鹹點。甜點包括:影雪白切糕(2件)是一款甜米糕,有點像是椰汁糕的味道,質感像海綿般軟綿綿,味道微甜。椰汁流心球(2件)驟眼看還以為是炸蝦球,細心看看餐牌原來這是椰汁流心球,炸得金黃的小圓球內藏椰汁西米粒,外脆內香甜,創意十足。麻香綠茶餅(2件)綠茶餅的外圍圍滿芝麻,內裏是芋泥。綠茶餅香糯美味,芝麻香脆增強綠茶餅的層次感。鹹點包括:🍤 超多芝蝦蝦春卷(2件)長條型的是芝士蝦春卷,滋味十足,香脆可口,蘸上喼汁吃,會更滋味。🐣 有雞先定有蛋先(安蝦鹹水角配原隻薑汁蒸蛋)鹹水角造成小雞的模樣,可愛趣緻,外脆內香糯。薑汁蒸蛋香滑美味,薦底的餅乾碎可以加在蒸蛋上同吃,增加味道的層次感。🍤 金箔蝦餃皇(2件)蝦餃面層掃上一層金色,外觀吸引,皮薄餡靚,蝦仁爽,蝦餃皮煙靭。🐷 黑魚籽燒賣(2件
🫖 點心都可以嘆住食

點心架有兩層,試層是甜點,下層是鹹點。

甜點包括:

影雪白切糕(2件)

椰汁流心球(2件)

麻香綠茶餅(2件)

鹹點包括:

🍤 超多芝蝦蝦春卷(2件)

🐣 有雞先定有蛋先(安蝦鹹水角配原隻薑汁蒸蛋)
鹹水角造成小雞的模樣,可愛趣緻,外脆內香糯。

🍤 金箔蝦餃皇(2件)

🐷 黑魚籽燒賣(2件)
一般餐廳吃到的燒賣都是橙色的蟹籽,這裏用的是黑魚子,感覺更加矜貴美味。

🦐 鮮蝦菜苗餃(2件)
鮮蝦菜苗餃感覺會較清新,菜汁的香甜,可減少油膩感。

🔸小總結:
餐廳設有卡座, 十分寬敞,除了點心外,還有各款中式小炒,小店出品款式眾多,即叫即製,食物分量及質素都不錯,值得一試。

👅 味道:4.9/5
💰CP值:4.8/5
🕴🏻服務:5/5
🔰餐廳環境:5/5
👀回頭率:4.9/5
🍽 餐廳 :陳小館
🌐地址 :尖沙咀加連威老道14號加連威大廈地下

🐮 #cowing吃在尖沙咀佐敦

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #相機食先 #吃貨 #食好西 #尖沙咀美食 #陳小館 #點心下午茶

2022-02-27
  • 點心下午茶
  • 黑魚籽燒賣
  • 有雞先定有蛋先
2022-02-26 37 瀏覽
而家食飯兩個人一枱,過咗午市又想飲下茶食個包?嗌呢一個下午茶set,兩個人食啱啱好😋 呢個set一共有兩層,第一層有三款甜點,第二層有四個鹹點,再加一個”雀巢”。點心嘅外型精緻,味道都唔錯,雖然唔係用蒸籠上,但係上菜嘅時候仍然保持食物嘅溫度。鹹點大部份都好精緻,無論係蝦餃燒賣都比酒樓嘅賣相好,而燒賣亦都有一層黑魚籽喺上面,代替傳統嘅蝦籽。而佢嘅“雀巢“個菜名叫“有雞先定有蛋先“,夠晒gimmick。其實就係一隻🐥造型嘅鹹水角,同個薑汁蒸蛋放埋一齊。賣相好cute,味道唔錯,但個皮可以再薄少少。甜點之中最特別嘅係“影雪白切糕“,味道比較似出面做嘅米糕加椰汁糕,面層有好多唔同色嘅米紙,香而不甜。味道: 🌕🌕🌕🌖🌑服務: 🌕🌕🌕🌕🌑環境: 🌕🌕🌕🌕🌑價錢: 🌕🌕🌕🌕🌑------------📍 陳小館 (尖沙咀)尖沙咀加連威老道14號加連威大廈地舖------------#tiufufoodie在尖沙咀 #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #食到尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港foodie #食好西 #香港食評 #香港食好西 #foodlover #hkigfoodie

味道: 🌕🌕🌕🌖🌑
服務: 🌕🌕🌕🌕🌑
環境: 🌕🌕🌕🌕🌑
價錢: 🌕🌕🌕🌕🌑

------------
📍 陳小館 (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道14號加連威大廈地舖
------------

#tiufufoodie在尖沙咀 #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #食到尖沙咀 #尖沙咀美食 #香港foodie #食好西 #香港食評 #香港食好西 #foodlover #hkigfoodie #美食 #美食攝影 #好食 #相機食先 #週末好去處 #香港好去處 #拍拖好去處 #點心 #下午茶
2022-02-25 27 瀏覽
🇬🇧英式High Tea就食得多,🇭🇰港式High Tea set你又試過未呢?今日行過The one見到街邊開左間點心店,見到佢嘅雙層點心下午茶包埋茶介都只係$199,係好奇心驅使下,我同朋友就一於入去High個Tea🤭點 心 下 午 茶 ($199加一)飲茶食點心就當然先講下個茶🍵我地就揀左烏龍茶,雖然係用茶包沖,但茶味香醇濃郁唔會食到茶葉,唔錯🫖而點心下午茶方面,第一層甜點分別有🍰雪 影 白 切 糕椰 汁 流 心 球麻 香 綠 茶 餅個人覺得最有驚喜嘅係椰汁流心球!起初無睇以為係煎堆,點知一咬就有濃濃嘅椰汁香爆出黎而且唔係太甜🤩大推!而第二層咸點就分別係🍤鮮 蝦 菜 苗 餃黑 魚 子 燒 賣金 箔 蝦 餃 皇超 多 芝 蝦 蝦 春 卷咸點整體都係皮薄餡靚,爽口彈牙都有齊😋超多芝蝦蝦春卷同樣係足料,唔會炸得太硬身,點埋喼汁食就岩哂😜有 雞 先 定 有 蛋 先?🍮而要數造型最特別可愛嘅,當然係用藤籃另上嘅”有雞先定有蛋先?”其實佢係鹹水角同凍嘅燉蛋,鹹水角皮脆又煙靭,入面足料,雖然燉蛋就稍微差左啲蛋味,但加埋啲餅乾碎食又幾特別喎😌呢個價錢兩個人食倒點心下午茶試倒咁多款點心,有得食又有
🇬🇧英式High Tea就食得多,
🇭🇰港式High Tea set你又試過未呢?

今日行過The one見到街邊開左間點心店,
見到佢嘅雙層點心下午茶包埋茶介都只係$199,
係好奇心驅使下,
我同朋友就一於入去High個Tea🤭
點心下午茶

點 心 下 午 茶 ($199加一)

飲茶食點心就當然先講下個茶🍵
我地就揀左烏龍茶,
雖然係用茶包沖,
但茶味香醇濃郁唔會食到茶葉,唔錯🫖

而點心下午茶方面,
第一層甜點分別有🍰
雪 影 白 切 糕
椰 汁 流 心 球
麻 香 綠 茶 餅

個人覺得最有驚喜嘅係椰汁流心球!

而第二層咸點就分別係🍤
鮮 蝦 菜 苗 餃
黑 魚 子 燒 賣
金 箔 蝦 餃 皇
超 多 芝 蝦 蝦 春 卷

咸點整體都係皮薄餡靚,爽口彈牙都有齊😋

有 雞 先 定 有 蛋 先?🍮
而要數造型最特別可愛嘅,
當然係用藤籃另上嘅”有雞先定有蛋先?”
其實佢係鹹水角同凍嘅燉蛋,
鹹水角皮脆又煙靭,入面足料,
雖然燉蛋就稍微差左啲蛋味,
但加埋啲餅乾碎食又幾特別喎😌

呢個價錢兩個人食倒點心下午茶試倒咁多款點心,有得食又有得打卡,值得一試呀😜
2022-02-25 19 瀏覽
中式下午茶😆尖沙咀有間點心店有出點心下午茶,$199兩位,見幾抵食,入去試吓先。下午茶架又整得幾靚喎,好適合打卡,上面嗰層有緑茶餅,仲有兩種未食過嘅甜點心,一樣係椰汁流心球,一樣係影雪白切糕,我個人比較鍾意流心球,外層炸過嚟,入面係椰汁,幾特別,白切糕嘅口感就有啲似牛奶糕,不過會杰少少。下面嗰層有咸點,蝦餃好味,啲蝦夠彈牙,另外燒賣同鮮蝦菜苗餃都唔錯,入面堅多菜苗。比較有驚喜係超多芝蝦蝦春卷,長長一條,要趁熱食,好香嘅芝士味。另外仲有賣相好特別嘅有雞先定有蛋先?一邊係薑汁蒸蛋,幾滑,不過薑汁味可以再重啲。另一邊係鹹水角,幾好味,層皮好煙韌。
中式下午茶😆

本來諗住簡單食個下午茶點心,先發現原來點心店都可以食到”層架Tea Set”😳成件事好新鮮🤣中式CrossOver西式~.🫔超多芝蝦蝦春卷係長形嘅春卷!夠跪身,好多蝦🦐😋.🐟黑魚子燒賣食落無咩魚子味,雖然味道上特別,但係好鐘意呢度俾喼汁我去點😆知我口味!.🥚有雞先定有蛋先(安蝦鹹水角配原隻薑汁蒸蛋)個名好得意🥺會唔捨得食小雞🐣鹹水角唔會重口味,煙靭感唔錯。反而原隻蒸蛋食落較淡,要到底先食到鮮蛋味~.🍵麻香綠茶餅友人最鐘意呢個點心,芝麻味較重,亦夠香脆💖.點心Tea Set跟一般西式high tea唔同嘅就係鹹點比較豐富✨✨飲嘅都係中式茶(用茶包👍🏻)帶男朋友去食實無投訴🤣佢地實飽啦!值得一試💁🏻‍♀
蝦餃
成件事好新鮮🤣中式CrossOver西式~
🫔超多芝蝦蝦春卷
係長形嘅春卷!夠跪身,好多蝦🦐😋
黑魚子燒賣

🐟黑魚子燒賣
有雞先定有蛋先

🥚有雞先定有蛋先
(安蝦鹹水角配原隻薑汁蒸蛋)
香煎綠茶餅

🍵麻香綠茶餅
友人最鐘意呢個點心,芝麻味較重,亦夠香脆💖

2022-02-20
蝦餃
有雞先定有蛋先
香煎綠茶餅
  • 有雞先定有蛋先?
2022-02-23 36 瀏覽
係一間我會想佢喺我樓下開分店嘅高質點心小店首先啲點心好食!第二價錢親民😗,早餐$38!超平!如果我樓下都有就好啦點心下午茶 $199佢係點心high tea ,分咗上下兩層,上面嗰層主要係甜點,有綠茶餅、椰汁流心球、影雪白切糕下面嗰層係鹹點,蝦餃,鮮蝦菜苗餃,芝士蝦春卷,墨魚燒賣,另外仲有鹹水角同埋薑汁蒸蛋佢話薑汁蒸蛋係凍嘅,我會當佢做甜點個椰汁流心球有驚喜!裏面好重椰汁味,仲有啲細細粒嘅椰果喺裏面,食落出邊脆卜卜,裏面好軟熟!下午茶餐 $48呢個下午茶都好抵食!佢有五星拼盤,裏面有叉燒包,墨魚燒賣,兩粒鮮蝦菜苗餃,薑汁紅棗糕另外仲配一份小食,可以揀炒麵XO醬蘿蔔糕又或者粥,我就揀咗XO醬蘿蔔糕,佢個XO醬好香配蘿蔔糕好食!另外佢個蘿蔔糕都唔粉,食到一條條蘿蔔
係一間我會想佢喺我樓下開分店嘅高質點心小店

點心下午茶 $199

佢話薑汁蒸蛋係凍嘅,我會當佢做甜點

下午茶餐 $48

下午茶餐

2022-02-21
下午茶餐
最近,冇晚市唯有食下午茶。我都好耐冇去飲茶,而且飲午茶係平d。見 tea set 都幾多野食,就叫咗。 茶樓就係 The one 商場旁嘅加連威老道。紅色大招牌,好易搵到。 荔枝紅茶飲慣茶樓常見水仙、烏龍茶等,就覺得冇咩特別,所以就選咗荔枝紅茶。 紅茶有淡雅嘅荔枝香氣,識合配茶點。 第一層甜點影雪白切糕椰汁流心球🌟麻香綠茶餅第二層咸點超多芝蝦蝦春卷有雞先定有蛋先?🌟金箔蝦餃皇🌟黑魚籽燒賣 鮮蝦菜苗餃 椰汁流心球🌟🌟圓滾滾嘅波波被小米花包裹住。炸完小米花既球就更加立體,更金黃。食落有米花脆脆口感,有糯米既軟熟。 一咬流心球,濃稠椰汁香味充滿整個口腔。整體味道都唔會太甜。有雞先定有蛋先?雞係鹹水角。 鹹水角色澤金黃,皮係比較薄身,但食到外脆內軟。我次次飲茶都會叫👍😍蛋就係薑汁蒸蛋。如果薑汁味更濃就好! 其他點心白切糕係有糯米糕粘咗唔同顏色嘅麥片。春卷有好濃芝士味,同埋咸咸地。 綠茶餅內面嘅餡料係芋頭。燒賣和蝦餃都係皮薄,但唔會一夾就就散,熱辣辣好食。

荔枝紅茶

金箔蝦餃皇🌟
黑魚籽燒賣
鮮蝦菜苗餃

椰汁流心球🌟🌟
一咬流心球,濃稠椰汁香味充滿整個口腔。整體味道都唔會太甜。

有雞先定有蛋先?
蛋就係薑汁蒸蛋。如果薑汁味更濃就好!

其他點心
2022-02-07 37 瀏覽
尖沙咀有間新開點心店,即管去試下,結果冇令人失望!豉油皇炒麵🌟🌟🌟🌟🌟:外表平凡,但至少係我食過頭三位好食啲炒麵,絕對比坊間好食!主要係麵質乾身彈牙,而且吾會太咸,仲炒得幾香🤤五柳炸雲吞🌟🌟🌟:香噴噴熱辣辣食👍🏻金箔蝦餃皇🌟🌟🌟🌟🌟:正宗皮薄料靚,蝦料足料爽口彈牙布拉滑腸粉🌟🌟🌟:腸粉皮都算滑溜,但略嫌厚皮左啲醬皇鳳爪🌟🌟:醬汁味道吾錯,但鳳爪可以再蒸淋身啲🤣鵪鶉蛋燒賣🌟🌟🌟🌟:足料,皮薄料靚🤣XO醬蘿蔔糕🌟🌟🌟:香噴噴,XO醬夠惹味總括來講,鍾意點心嘅朋友一定要食!
尖沙咀有間新開點心店,即管去試下,結果冇令人失望!

五柳炸雲吞🌟🌟🌟:香噴噴熱辣辣食👍🏻

金箔蝦餃皇🌟🌟🌟🌟🌟:正宗皮薄料靚,蝦料足料爽口彈牙

布拉滑腸粉🌟🌟🌟:腸粉皮都算滑溜,但略嫌厚皮左啲

醬皇鳳爪🌟🌟:醬汁味道吾錯,但鳳爪可以再蒸淋身啲🤣

鵪鶉蛋燒賣🌟🌟🌟🌟:足料,皮薄料靚🤣

XO醬蘿蔔糕🌟🌟🌟:香噴噴,XO醬夠惹味

總括來講,鍾意點心嘅朋友一定要食!
午餐
2022-02-05 38 瀏覽
好日都唔出尖沙咀嘅我都比我搵到間食點心嘅好野餐廳位置非常易搵 係地鋪嚟門口好大 路痴都搵到😂星期六下午茶時間都唔多人卡位闊落坐得好舒服我地揀左鐵觀音☕️茶香夠香醇亦都好滑個茶仲靚過一般酒樓👍🏻我地都飲左好多估唔到點心都可以有high tea二人set都係$199 仲免茶介 唔叫對唔住自己😂先講最特別嘅「有雞先定有蛋先」即係安蝦鹹水角配原隻薑汁蒸蛋個造型勁可愛 差啲唔捨得食鹹水角個餡好足料留意返薑汁蒸蛋係凍嘅 可以留返最後先食佢好彩薑味唔會太重 可以留有蛋香 啱啱好之後講下啲咸點超多芝蝦蝦春卷同樣餡料好足 點埋喼汁就好開胃金箔蝦餃王個皮都ok薄 入面嘅蝦係爽口夠新鮮黑魚籽燒賣佢應該係用咗啲魚肉 加上黑魚籽比平時食開嘅燒賣個鮮味更突出鮮蝦菜苗餃個人最中意呢個個皮晶凝通透 好薄 夾嘅時候小心啲😂裡面嘅菜苗真係好嫩 加埋鮮蝦真係好好味😋到甜點喇麻香綠茶餅內脆外軟 又唔會好甜 正椰汁流心球其實已經好後先食佢但出奇地仲係個皮好脆 裡面嘅椰汁都仲係流心都幾重椰香🥥影雪白切糕咬落非常煙韌幾樣甜點都唔會太甜 所以唔會太滯 啱曬我👍🏻呢個價錢兩個人食仲有咁多款可以試到真係幾抵 仲可以影相打下卡添😂
好日都唔出尖沙咀嘅我

鐵觀音

估唔到點心都可以有high tea
二人set都係$199 仲免茶介 唔叫對唔住自己😂
點心下午茶

先講最特別嘅「有雞先定有蛋先」

即係安蝦鹹水角配原隻薑汁蒸蛋

仲有咁多款可以試到
真係幾抵 仲可以影相打下卡添😂
2022-02-05
有雞先定有蛋先?
📍Tsim Sha Tsui 尖沙嘴平時見嘅都係西式high-te🤣 今次就嚟過中式點心嘅high tea☕️ 點心全部即叫即整👍🏻 擺盤都非常優雅同埋細心✨ 第一層係甜點, 而下面就係鹹點🍳 最特別有道餸叫「有雞先定有蛋先?」🍳🐤 超級可愛,可以打卡🥰📸 -🍬 影雪白切糕 🍬 椰汁流心球 👑🍬 馬香綠豆餅✨ 超多芝蝦蝦春卷 👑✨ 有雞先定有蛋先?🐤✨ 金箔蝦餃皇✨ 黑魚籽蝦餃✨ 鮮蝦菜苗餃 -最特別嘅係有雞先定有蛋先🍳 其實佢係鹹水角加燉蛋 鹹水角🤍 值得一讚做得皮脆煙靭好好食🤩 反而燉蛋配埋餅乾碎食其實幾好食🤣 不過燉蛋略嫌冇乜蛋味🙈 不過整體非常可愛😍 我覺得最驚喜係椰汁流心球✨ 外面口感脆卜卜入面係椰汁流心芋頭💜🤍 呢個我俾10份!!! 同埋超多芝蝦蝦春卷味道都係好好食🦐影雪白切糕同金箔蝦餃皇外表好優雅~🤣✨ 其他點心都係精緻同味道唔錯👍🏻-💰$199 (包茶芥)🪄 4.3/5-#中式點心 #飲茶 #hightea #陳小館 #香港美食 #尖沙嘴美食 #tst #tsimshatsuifood #tsimshatsui

📍Tsim Sha Tsui 尖沙嘴

✨ 有雞先定有蛋先?🐤
✨ 金箔蝦餃皇
✨ 黑魚籽蝦餃
✨ 鮮蝦菜苗餃

💰$199 (包茶芥)
🪄 4.3/5

2022-02-05 39 瀏覽
一個人行完The ONE 想食lunch尖沙咀D商場同厚福街都食到有少少厭咁啱見到呢間新鋪就比佢個平價蒸飯點心餐吸引咗又多選擇 又有飯同點心 一個人食應該啱啱好重點係價錢好划算星期一至星期五 午市套餐只係 $64唔使茶芥加一服務費間點心店好企理乾净座位都好舒服有好多卡位for 1-4人用仲有圓枱配合唔同人數需要午市套餐Menu點心紙果日order咗:砂鍋溫泉蛋牛肉飯金箔蝦餃王 (兩件)份量肯定足個砂鍋登場果陣比佢個蒸籠嚇親使唔使咁大陣仗? (笑)個牛肉好滑牛肉 超級軟腍腍 鐘意食牛肉球ge朋友一定好中意食唯一唔明點解叫溫泉蛋 因為個蛋一d都唔溫泉蛋味道係唔錯 但個蛋已經全熟如果叫溫泉蛋就會變成貨不對辦金箔蝦餃王好大隻相信大家一定會滿意整體而言小店乾淨又衛生套餐經濟實惠 又飽肚
一個人行完The ONE 想食lunch

午市套餐Menu

點心紙

果日order咗:
砂鍋溫泉蛋牛肉飯

金箔蝦餃王 (兩件)

份量肯定足
個砂鍋登場果陣比佢個蒸籠嚇親
使唔使咁大陣仗? (笑)
個牛肉好滑牛肉
超級軟腍腍 鐘意食牛肉球ge朋友一定好中意食