2021-05-27
呢排鍾意咗食燒烤嘢,今晚喺男朋友公司附近試吓呢間勁有排場嘅韓燒。話佢有排場嘅原因係做餐廳做到前邊可以做埋超市,而餐廳範圍亦都好大,有好多都係卡位,絕對係坐得舒服傾得舒暢。我哋今晚揀咗個牛舌套餐,佢啲牛舌真係好好味,見到佢啲雪花都已經好吸引。而套餐入邊其他肉類都有六種咁多,就咁睇落個份量好似好少但係其實足夠兩個人食到飽飽。因為一坐低已經有配菜四小碟同埋路邊芝士同埋路邊蛋,呢啲全部都係可以任添唔嬲。其中我覺得最印象深刻嘅係呢個豬皮,佢真係砲到好入味,一啖咬落去係好有骨膠原嘅感覺,好正。其次就係呢個厚切大墨魚,燒完之後好香好彈牙。至於啲肉類,加左四種配菜包埋生菜都好正㗎。特別係佢呢度嘅海帶,好香麻油味。而我最最最最最欣賞嘅係佢嘅泡菜爐邊蛋,真係好正㗎,最重要係無限添加。嘢飲方便我哋揀咗個藍天使梳打同埋有子檸檬梳打。比較特別嘅係呢個藍天使梳打,雖然我講唔出佢係咩味道,但係我覺得幾好飲。
其次就係呢個厚切大墨魚,燒完之後好香好彈牙。