2021-04-13
@piratagrouphk 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐖𝐞𝐞𝐤 —高質意大利菜🇮🇹 𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭 𝟏𝟗𝟖𝐩𝐩- 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐓𝐄𝐑𝐒前菜篇1️⃣ 𝘽𝙪𝙧𝙧𝙖𝙩𝙖 𝘽.𝙊.𝙋 (+$28) (8.5/10)𝙍𝙤𝙘𝙠𝙚𝙩 𝙡𝙚𝙖𝙫𝙚𝙨, 𝙘𝙝𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙩𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤𝙚𝙨, 𝙘𝙖𝙧𝙖𝙨𝙖𝙪 𝙗𝙧𝙚𝙖𝙙, 𝙗𝙖𝙡𝙨𝙖𝙢𝙞𝙘 𝙙𝙧𝙚𝙨𝙨𝙞𝙣𝙜@sistersnfood 同我一致認為係我哋食過最有奶香嘅burrata 🧀😍creamy得黎唔會好散 中間嘅部份甚至拉絲 質地異常柔軟 至於火箭菜嘅份量都多 但係稍微鹹咗啲 2️⃣ 𝙑𝙞𝙩𝙚𝙡𝙡𝙤 𝙏𝙤𝙣𝙣𝙖𝙩𝙤 (9/10)𝙍𝙤𝙖𝙨𝙩𝙚𝙙 𝙫𝙚𝙖𝙡, 𝙩𝙪𝙣𝙖, 𝙖𝙣𝙘𝙝𝙤𝙫𝙞𝙚𝙨 & 𝙘𝙖𝙥𝙚𝙧𝙨 𝙢𝙖𝙮𝙤𝙣𝙣𝙖𝙞𝙨𝙚, 𝙎𝙞𝙘𝙞𝙡𝙞𝙖𝙣 𝙘𝙖𝙥𝙚𝙧𝙨 𝙗𝙚𝙧𝙧𝙞𝙚𝙨見到好多人都推薦呢個 🐮 自己就幾鍾意❤️薄切牛肉片雖然冇乜牛味 但係個鯷魚 mayonnaise令成個味道上升咗一個層次😏食落去有啲似吞拿魚 帶點奶油香 好特別除咗麵包籃有三款麵包(薄脆/sourdough/類似小餅乾圓轆轆嘅嘢)之外 仲有送上火腿同埋芝士😘鹹香味重 正!—————————————
𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 𝐖𝐞𝐞𝐤 —高質意大利菜🇮🇹
𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭 𝟏𝟗𝟖𝐩𝐩- 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐓𝐄𝐑𝐒前菜篇
2️⃣ 𝙑𝙞𝙩𝙚𝙡𝙡𝙤 𝙏𝙤𝙣𝙣𝙖𝙩𝙤 (9/10)
———————————————————
📍 Pirata (灣仔)
灣仔軒尼詩道239號29-30樓
#hkfood #hkfoodie #hkfoods #hkfoodlover #foodporn #food #foodie #foodblogger #foodieinternationalchat
#eating #hkfoodporn #hkig #hkfoodlovers #hongkong #hongkongfoodie #sheungwan #灣仔美食 #灣仔