2021-03-29
📍漁正居酒屋最近係OpenRice 見到有新開既餐廳又好掛住日本既美食,就即興出去試下。估唔到係咁高質。一入到餐廳,已經覺得自己去左日本既居酒屋。一坐低職員就會放低醃製牛蒡配蘿蔔做前菜,跟住可以慢慢點餐😋😋😋 ➖➖ 📌七味燒魚翅 $68我地先叫左小食, 好有咬口👍🏻 用黎送啤酒一流➖➖ 📌燒雞肝串 $25/1串平時好怕係街邊食內臟唔乾淨,見到餐廳有就即刻叫黎試下,估唔到又係好食 ➖➖ 📌安康魚肝 $88魚肝配上小小辣油 夠晒嘢味➖➖ 📌 燒芝士年糕 $58鍾意食軟綿綿既你 一定會like 👍🏻 ➖➖ 📌日本縞鰺池魚薄切 $168之後就上左職員推介新開張期間既優惠!!!!刺身夠鮮味 再加上店員秘製醬汁,值得推介👍🏻👍🏻👍🏻➖➖ 📌剌身就揀左少少平時食開既試下赤貝,三文魚,八爪魚個人比較like 赤貝 夠哂鮮甜 咁爽口🤤🤤➖➖ 📌清酒煮蜆 $78食完刺生都覺得唔夠喉 我地再加左啲一品料理。清酒湯底 令到唔飲酒既男朋友都忍唔住飲左幾淡。➖➖ 📌 豚肉生薑燒 $78用左半肥瘦既豚肉 入口唔會覺得太油膩又唔會太乾。覺得太油仲有菜可以解膩👍🏻➖➖ 📌沃川黑醬油拉麵 $98最後我地仲加左一人一碗。拉
📌七味燒魚翅 $68
我地先叫左小食, 好有咬口👍🏻 用黎送啤酒一流
📌燒雞肝串 $25/1串
📌安康魚肝 $88
魚肝配上小小辣油 夠晒嘢味
📌 燒芝士年糕 $58
鍾意食軟綿綿既你 一定會like 👍🏻
📌日本縞鰺池魚薄切 $168
📌
剌身就揀左少少平時食開既試下
赤貝,三文魚,八爪魚
個人比較like 赤貝 夠哂鮮甜 咁爽口🤤🤤
📌清酒煮蜆 $78
📌 豚肉生薑燒 $78
📌沃川黑醬油拉麵 $98
最後我地仲加左一人一碗。拉麵配上黑醬油 真係一流。
雖然我地冇飲酒 但係職員話比我地聽
喺新張期內 啤酒$68買一送一