2022-08-16
近期食過最令人滿意既餐廳🫶🏻 呢度既酒唔貴 如果只係想小酌一下再食少少野送酒人均 $100 - $200 都埋到單!而且全部都係卡位 再加好日式既簾隔住私隱度都算高~🍖 明太子醬免治雞肉棒 $28煎得外皮非常香脆 唔會油膩🤤 雞肉雖然唔會話好juicy 嗰種 但係夾住啲雞軟骨口感一流 配埋勁香既明太子醬♡♡♡ 食完即刻encore!🐟 鮟鱇魚肝 $48個人認為有啲似罐頭吞拿魚.. 真係唔識欣賞🥲🥲 但係男朋友話鍾意食魚就會鍾意~ 自己搞掂左成碟🤣 不過用黎送酒都幾好!🦪 清酒生蠔 $28勁抵!真係抵到 cry 下次一定會返黎勁 encore(╥ω╥`) 呢個價錢隻蠔竟然一啲都唔hea 好大隻之餘仲洗得乾乾淨淨🫶🏻 比較爽口既蠔 唔會話有海水味嗰啲但係就幾鮮甜🥰 呢個清酒應該用黎淋啲落蠔度浸一分鐘再食~ 淨低可以飲埋!🍶個酒好易入口 真係飲到米味🐟 廚師發辦刺身 (2人份) $288有大約 7 款刺身 全部都好新鮮~ 不過就覺得比較普通🤣 唔會特別想再食一次 特別值得一提係八爪魚幾淋 口感不錯✨ 🥃 自家梅酒 $38好好飲🥹 梅味好香好出 但係唔會好甜 同埋整體好清新~ 就算驚酒味都唔會
🍖 明太子醬免治雞肉棒 $28
🐟 鮟鱇魚肝 $48
🦪 清酒生蠔 $28
🐟 廚師發辦刺身 (2人份) $288
🥃 自家梅酒 $38
好好飲🥹 梅味好香好出 但係唔會好甜 同埋整體好清新~ 就算驚酒味都唔會有問題!
🍋 檸檬威士忌梳打 $58
聽講係呢度名物(๑•̀ㅂ•́)و✧ 勁大杯!有威士忌既香味配合檸檬清新既酸味😋 全部都平衡得剛剛好啊(›´ω`‹ )
推薦所有想去居酒屋既朋友😚 我地今次食人均 $350 但係幾乎每一道菜都好值得 cp值好高!但係普通串燒例如雞腎嗰啲下次就唔會叫~ 會食埋佢地 $200 就有 150g 既和牛同埋壽喜燒等等🥰🥰🥰 酒既質量都係令人好有驚喜