2022-10-03 169 瀏覽
返工時有個好朋友介紹就去咗喺佐敦嘅餐廳食嘢❤️睇到Instagram有人話呢一度好有驚喜,就今日去咗放鬆一下!🍣首先就叫左刺身盛合,入面有海膽半板,三文魚,深海池魚,赤身,甘蝦。呢個刺身盛合真係包羅萬有,有齊晒我想食嘅咁多款刺身,而且每款都新鮮鮮甜又好味😋然後,我再叫左個味噌煮牛筋,味噌煮到好入味,而且牛筋一啲都唔韌,係上盛嘅牛肉,配白飯食一流呀。另外,就係叫埋個紫蘇免治雞肉餅,上碟外表已經好吸引我,雞肉餅燒到好焦香,再配上芝麻點綴,好味道!仲有最鍾意食串燒嘅我梗係要叫下佢地嘅豚肉串燒啦,青唐辛子豚肉同味噌豚肉嘅顏色好靚,醬汁味道同豚肉融為一體,下次一定會再叫!最後,食完兩串豚肉串燒唔夠喉,再叫多一串佢哋嘅熱賣嘅活鰻西京串,估唔到都幾大串,而且都幾香鰻魚味。