2019-03-04
第一次體驗立食,雖然立食但店方有提拱衣架俾客人搞外套,枱下面有位放袋。望完menu真係花多眼亂,選擇困難症😂見隔離有碗蝦頭湯好似好吸引咁,就叫左碗鮮蝦頭配鮮蝦味噌湯同枝豆,飲落勁濃蝦味但略鹹,啱晒重口味人士,枝豆正常,無乜鹽味清清地balance返食左咁多件壽司。(由左至右開始)壽司叫左三文魚子軍轞、中吞拿魚腩壽司、三文魚魚腩壽司、油甘魚壽司、珍寶牡丹蝦壽司、北海親特大珍寶帶子壽司、火灸牛油帶子壽司、火灸三文魚腩壽司同火灸左口魚邊壽。師傅會係你面前淋勁多三文魚子同刨啲柚子皮係面,一開頭唔知佢刨咩,問師傅刨咩,佢解答完重提我地唔洗略豉油食超爆多三文魚子!!加左啲柚子皮會fresh d🤤我食左火灸三文魚腩壽司、北海道特大珍寶帶子壽司、火灸牛油帶子壽司、珍寶牡丹蝦壽司,最鍾意火灸三文魚腩壽司,燒過之後好香,又唔會過火,重係好滑好淋,超正!珍寶牡丹蝦勁大隻,好爽好鮮甜。火灸牛油帶子就唔係幾食到牛油味,但都鮮甜。珍寶帶子又係好大隻好鮮甜。個飯好特別係啡色,因為落左赤醋。鍾意佢啲飯夠細,可以食多幾件唔同款都唔會套滯。重叫左魚子醬三文魚子海膽杯,開頭以為無飯,原來個底係飯黎,好似個超迷你don咁!好
超爆多三文魚子!!加左啲柚子皮會fresh d🤤
重叫左魚子醬三文魚子海膽杯,開頭以為無飯,原來個底係飯黎,好似個超迷你don咁!好cute😂海膽有少少苦。
第二round 我encore 左火灸三文魚腩壽司,同埋叫左鰻魚壽司,我見朋友食個件中吞拿魚腩壽司好靚,不嬲唔食三文魚以外既魚生既我,都俾佢吸引到,試左件,嘩!原來咁正!!入口有種溶化既感覺,勁淋好好食!佢啲油脂分佈得咁均勻!令我一試愛上!😍😍鰻魚都好正,又係燒到好香好淋,唔係飽都想encore 多件吞拿魚腩同鰻魚!
重叫左活赤貝刺身,勁爽甜!切到好靚
整體都好食,夠新鮮,真係一分錢一分貨,食完返唔到轉頭食平野🤭🤭