餐廳: FUMI
資訊:

2018-10-11 212 瀏覽
朋友好耐冇食日本野,約齊人馬就拉隊同我地試新野,今次去到中環既fumi,對於大胃王而言,all you can eat 絕對係唔錯既選擇。入到去環境唔錯,都幾舒服。先試下推薦既cocktail,分別係以紅酒同士多啤梨做主調,飲落好fruity好refreshing!而另一杯就以燒酌同青蘋果做主調,相對上比較甜,但入口都好清新。套餐包括一項廚師推介既壽司,今日既廚師推介就有三文魚子海膽吞拿魚壽司,擺得非常之靚,見到咁豐富已經迫不及待要試下。海膽入口好甜,配上吞拿魚蓉,真係好滿足。另外仲有特上壽司兩客,先點了拖羅,充滿油脂感,入口即溶。小食方面有枝豆,咸咸香香,同酒好配合。每人一客天婦羅盛,有炸海老、粟米芯、秋葵、茄子,香口而唔油膩,脆卜卜夠惹味。串燒拼盤都係每人一份四款,有宮崎牛肉、牛脷、冬菇、腩肉,我最鐘意就係宮崎牛肉,外層燒得夠乾身,但入面都仲好多肉汁,一流!而壽司放題都好豐富,有好多種唔同既款式,包括左口魚、吞拿魚、鰻魚、金目鯛、帶子、甜蝦等等。每款壽司都非常新鮮,尤其係金目鯛同帶子,金目鯛既魚味好出,而帶子就好甜好厚肉,真係好正,忍唔住叫多幾次。食完仲有碗麵豉湯暖胃,好貼心。當然

入到去環境唔錯,都幾舒服。

海膽入口好甜,配上吞拿魚蓉,真係好滿足。

另外仲有特上壽司兩客,先點了拖羅,充滿油脂感,入口即溶。

小食方面有枝豆,咸咸香香,同酒好配合。

食完仲有碗麵豉湯暖胃,好貼心。

當然唔少得甜品,粉紅色既櫻花雪糕真係好吸引,而且好香花味,食完真係捧住個肚走!