2019-09-19 541 瀏覽
今日lunch時行過日本壽司刺身店,刺身癮起,但因為太多人冇時間等位食唔到,放工約左朋友食野,決定一定要食到刺身!!!🤤呢間德美壽司係紅磡好出名好多人食,一直都想試,今晚同朋友決定無論點都要食到! 好在等左約10分鐘就入得去。餐廳選擇都幾多,壽司,刺身,烏冬,小食都有,不過價錢就比較貴,作為窮L當然要精打細算咁揀來食。了一了心癮,我叫左個北海道三色魚生飯。三色魚生有我至愛既三文魚,帶子,同油甘魚,另加蛋白同蟹子,真係好鮮好好味!!😋朋友叫左個烏冬,烏冬煙煙韌韌煮得剛剛好,湯底清淡得來又帶出蟹柳同菜既甜味。另外叫左牛油果軟殼蟹卷,牛油果熟度剛剛好,軟殼蟹略嫌唔夠脆,但係整體都係好fresh好好食。

餐廳選擇都幾多,壽司刺身,烏冬,小食都有,不過價錢就比較貴,作為窮L當然要精打細算咁揀來食。