2021-09-07
我帶細佬出城去銅鑼灣試吓呢間連續五年獲得米芝蓮推介嘅日本餐廳。銅鑼灣店裝修瑰麗堂皇,除咗吧枱,仲有房間,好適合商務人士。壽司午市套餐 $480前菜有新鮮沙律🥗,漬物有蜜汁核桃小魚乾及冬菇,熱烏冬,仲有滑嘟嘟又多料嘅茶碗蒸😍 壽司有八款,每款都裝飾得美倫美奐,肉色仲好粉嫩😍 有花竹蝦、牡丹蝦、銀雪魚、赤身、伊左目、花鯥、北海道海膽,及雜錦魚卷。最愛當然係北海道海膽,份量都唔少,品質鮮美,入口即溶。 伊左目魚味香濃,肉質柔軟。花竹蝦顏色鮮艷,入口爽甜。牡丹蝦亦甚為嫩滑。鹿兒島產黑豚生姜燒 $390前菜有沙律🥗、漬物、茶碗蒸廚師發辦刺身,有中拖羅、金線鯛、赤鯥、喜之次。 中拖羅粉紅色,清楚見到魚紋,好搶眼🤩 食落肉質細嫩,油脂滿溢。 另外三款都係厚切加上微烤過,香味更濃,亦非常有口感。黑豚肉先炸過再加上醬汁,入口香脆,醬汁惹味,豚肉鬆軟且多汁,配飯食一流兩款套餐均可享用咖啡或蛋糕甜點
銅鑼灣店裝修瑰麗堂皇,除咗吧枱,仲有房間,好適合商務人士。
壽司午市套餐 $480
花竹蝦顏色鮮艷,入口爽甜。牡丹蝦亦甚為嫩滑。
鹿兒島產黑豚生姜燒 $390
前菜有沙律🥗、漬物、茶碗蒸
兩款套餐均可享用咖啡或蛋糕甜點