2022-08-09
又係睇人介紹呢個和牛放題,不過今次一點都唔求其。宮崎肉本舖,主力食最靚嘅和牛,全港獨家日本直送櫻花牛,A5第11等,可以任食,你話正唔正先?兩個人來,有牛豬雞,好興奮咁狂叫之後,員工叫我哋唔好叫咁多,因為好多人食左送上嘅燒肉拼盤都已經投降。有外後腿、內後腿、肩里肌、西冷牛肩肉、和尚頭、五花腩、前腿肉、牛肍肉、肩口肉,淨係見到盤牛都已經想瘋狂燒烤。各有各特色,頭三件佢地話食前段霜降先,無咁勁嘅油份但又食到肉味。西冷當然係主角,呢個係我覺得最正嘅一件,好彩有人幫我哋燒,而當然係燒到好靚,不過講真,你食完會立刻被KO,因為油份高,會令人覺得好飽,不過真係好好食。之後處理牛肩肉就係壽喜燒,仲伴有生蛋,我建議你食完西冷之後就一定要送白飯先好食。後面和尚頭,應該係從未見過嘅位置,隻隻牛好似得幾件,呢個係油份同牛味中間。五花腩同前腿肉,都係牛味比較重而且有咬口,反而係少油份,相對後邊如果係鍾意油份嘅話會好少少。牛肋肉同肩口肉,都係重量級,食到你一定飽,又係送飯好。淨係講燒肉,都已經講咗大半天,但係其實其他燒烤都好食。雞腿肉同雞冠係雞嘅推介,我最鍾意有唔同嘅味道可以食,雞冠脆脆地仲要好辣。仲有一個叫做
牛肋肉同肩口肉,都係重量級,食到你一定飽,又係送飯好。
淨係講燒肉,都已經講咗大半天,但係其實其他燒烤都好食。
仲有一個叫做雞皮餃子,係自家製造。
其實本身都想再點豚肉,但係去到呢度已經好飽,於是叫咗啲沙律同埋菜嚟燒。
飲品雖無酒,但係有好多種唔同嘅飲品例如梳打茶等等,你一定可以解油膩。
老實講咁大陣仗嘅任食和牛 ,一位索價$998,絕對唔係天價,雖然只係一個半小時飲食,但係相信你輕輕食下已經可以回本,出面求其食一件西冷都要成千蚊,呢度仲要有維園景,一定要推介大家嚟食。