2018-10-07
今晚同爸爸出去佐敦食火鍋,之前都食過呢間火鍋感覺質素唔錯,依家新出左幾個套餐,就決定帶爸爸嚟試吓!因為爸爸都係海鮮愛好者佢哋火鍋有分三個套餐,同爸爸想食餐好嘅,所以就要左最貴嘅C餐,有份刺身拼盤、7款特選海鮮、安格斯牛小排、招牌三寶、白酒紅酒任飲!講下個刺身拼盤先,竟然有和牛刺身,嚇咗一下,我真係唔係好敢食生牛。。最後都係滾一滾,入口即化,正!刺身都係新鮮!七款海鮮都好有睇頭,有鮑魚、帆立貝、海蝦、生蠔、刀貝、龍躉腩、帶子,味道都好鮮甜!招牌三寶丸係墨魚丸、牛丸、鯪魚丸。細細粒但食落真材實料,無乜粉嘅感覺,夠多汁彈牙!安格斯牛小排牛味濃、肥瘦適中、帶筋,食落有嚼勁。任食嘅配料都唔差!有我最愛嘅白鱔片,好新鮮,encore左幾次都係覺得咁正!另一最愛係野豬肉眼根,白雪雪可能唔知咩嚟,呢個係寶啊!滿滿的膠原,肉汁豐富,食落又滑又爽口!出面真係無邊間任食火鍋店有呢個!肉眼根位雖然比較膩,但真係膩死都值!其他配料都好食,蔬菜都好新鮮啊!掛住講配料都唔記得講個湯底,湯底有好多款選擇,揀咗鯊魚骨猴頭菇湯底,真係落足料又無味精,食完一啲都唔口渴就知~爸爸食得好開心,係咁大讚啲海鮮新鮮,我自己就最滿意
安格斯牛小排牛味濃、肥瘦適中、帶筋,食落有嚼勁。
其他配料都好食,蔬菜都好新鮮啊!
爸爸食得好開心,係咁大讚啲海鮮新鮮,我自己就最滿意個白鱔片同豬肉眼根!
白酒嘅質素都唔差,仲要打邊爐好正嘅竹笙❤️都係任食🙆🏻♀️