2021-12-04
好高質嘅omakase 可以話係性價比好高!每道菜都食到食材嘅鮮味 而且睇得出師傅都好用心製作食物 上菜嘅次序都鋪排得有心思 抵讚!而且呢間店舖環境好好坐得好舒服 成個用餐體驗都好滿意👍🏻海老他他脆筒係第一道餸 入邊有海老他他 上面就係個炸蝦頭 感覺好清新開胃。白子天婦羅🍤白子天婦羅就真係第一次試!咬落去好滑好creamy 好似食緊豆腐咁😍 另一樣好特別嘅就係呼子尤魚燒賣 係一款印象深刻嘅菜式 呢道菜好有創意賣相好靚 成個燒賣煙煙韌韌 好過癮!時令壽司四貫分別有象拔蚌、北海道秋刀魚、大拖羅、右口魚🐟 宜家呢個季節秋刀魚比較肥美 油份都比較重 所以食落充滿脂香😋 鮟康魚肝係牛奶浸過一轉 所以特別幼滑🐟好鍾意究極海膽‼️平時我哋已經好鍾意食海膽 但係要遇到高質嘅海膽其實都唔易!紫菜上面擺咗少少醋飯 再鋪滿晒成個紫菜俾我哋食 食完好有幸福嘅感覺😍而家正值冬天嘅時候食松葉蟹甲羅燒最好不過 上面有蟹肉和蛋黃 仲有海膽 一梳梳的蟹肉好有滿足感 仲一啲都唔膩👍🏻 另一款主色就係特製和王和牛壽喜燒 對於鍾意食牛嘅我來講呢個菜式滿足到我嘅慾望 而且好有新意 師傅竟然會將山椒加入左做菜式嘅元素 所以食落去
白子天婦羅🍤
而家正值冬天嘅時候食松葉蟹甲羅燒最好不過 上面有蟹肉和蛋黃 仲有海膽 一梳梳的蟹肉好有滿足感 仲一啲都唔膩👍🏻 另一款主色就係特製和王和牛壽喜燒 對於鍾意食牛嘅我來講呢個菜式滿足到我嘅慾望 而且好有新意 師傅竟然會將山椒加入左做菜式嘅元素 所以食落去係有少少麻嘅味道 但係就一啲都唔辣 加埋蛋一齊食真係超滿足🍳
櫻花蝦粉蕎麥麺非常之彈牙 加上鹹鹹地嘅櫻花喺度 好清新嘅感覺!
夜空寒天 - 呢個甜品真係好靚 上面係氣泡清酒組成 下面就有碟豆花 口感介乎啫喱狀同大菜膏嘅味道 食落去好特別同埋清新 亦都為晚餐畫上完美的句號。