2018-10-27
黑魚子煙燻初生蛋🥚精緻既中菜有種驚艷既感覺😚黑魚子煙燻初生蛋🥚六件用匙羮裝住圍圓圈擺,好似藝術品咁😍由於係初生蛋所以size比較細,個黃比較深橙黃,味道其實比一般既蛋味淡,不過加左黑魚子有少少鹹味啊❣️.湯品方面點左兩款🥄清香雞蓉燕窩羹✨雞蓉令個湯好綿滑,味道本身較為清所以要落胡椒調調味😌燕窩份量好慷慨😍係一大份啊撈埋落湯就啖啖都有!😋竹節雞盅✨燉湯都好清甜,入面有件素鮑魚菇,口感係林既但個味道小編又幾鐘意喎🤪.松子繡球黃花魚🐠上枱一刻已經好有霸氣啦🔥💥整條魚都好有威勢😎魚肉好似繡球花咁💐咬落外脆內軟,非常可口,唔點汁食有魚既鮮味,點埋酸味味既汁又係另一個層次❣️.麻婆獅子頭🦁️呢道菜都成功比到驚喜小編😋最低消費二人份,獅子頭整到好彈牙,重點在於浸住既麻辣汁,愛食辣既要試!夠麻夠香,配埋獅子頭🦁️真係一流🤤仲有適量雲耳👍🏻.香蕉高力豆沙🍌最後就試埋甜品啦😍平日都好怕太多砂糖,又唔太喜愛豆沙,但難得來到都食啦🙈高力豆沙熱辣辣,所以好軟綿綿的🙃,香蕉味好香好重,不過兩個人食都幾飽下🤪.值得一讚係個環境真係好美輪美奐😚柔柔既燈光,碟全部都印有好得意既長裙女生💃🏻💃🏻都係打卡位❣️
湯品方面點左兩款🥄
松子繡球黃花魚🐠