餐廳: FUMI
資訊:

上個星期日帶左屋企人去蘭桂坊食Fumi既晚市壽司放題一入去就覺得環境超舒服,燈光柔和我地坐低左冇耐就有店員過黎介紹一次呢個all you can eat sushi dinner 態度好好今日廚師推介係佢地招牌《海膽三文魚籽吞拿魚碎壽司》佢地既wasabi係新鮮即磨,更帶出到魚生既鮮味,海膽極鮮甜,成舊壽司放入口感受到四個層次,非常出色!然後到串燒喇!宮崎和牛、Fumi免治雞肉棒、雞翼、冬菇我見有個溫泉蛋連埋一齊上,店員隨即解釋係用黎點個雞肉棒架!溫泉蛋蛋汁沾滿左雞肉,好正,用黎點冬菇都好夾!雜錦天婦羅好有驚喜因為有淮山!第一次食,冇藥材味幾香口添!又黎喇壽司!今次係特上壽司:我地四個人,簡左每款2件,由右到左既係:鮮吞拿魚腩,鮮吞拿魚中腩,北海道海膽同埋三文魚籽最欣賞係鮮吞拿魚腩,有口感得黎又有魚油香味!我最期待既畫面出現了!第一round既壽司會比齊全部,但都可以同店員講唔要某一類,但我地想試曬先:鯛魚、金目鯛魚、油甘魚、深海池魚、三文魚、帶子、八爪魚、左口魚、甜蝦、吞拿魚、鰻魚、香蔥碎吞拿魚腩卷、加州卷、日式雞蛋卷、是日廚師長推介左口魚平時食開火炙,原來刺身仲正!帶子同甜蝦都好鮮
上個星期日帶左屋企人去蘭桂坊食Fumi既晚市壽司放題

一入去就覺得環境超舒服,燈光柔和

然後到串燒喇!宮崎和牛、Fumi免治雞肉棒、雞翼、冬菇

雜錦天婦羅好有驚喜因為有淮山!第一次食,冇藥材味幾香口添!

又黎喇壽司!今次係特上壽司
最欣賞係鮮吞拿魚腩,有口感得黎又有魚油香味!

左口魚平時食開火炙,原來刺身仲正!帶子同甜蝦都好鮮甜,壽司size細細舊,令人唔會太飽,可以再食多一輪!第二輪我地追加左呢啲:

我地見佢個飲品list幾吸引所以要左free flow package ($168 per head) 白酒好出色,配埋魚生超嘆!

最後就有面豉湯同埋黑糖櫻花雪糕,飽到暈!埋單大約$900一個人,係咁優雅既環境食到任食高質壽司同埋任飲清酒白酒啤酒紅酒,我覺得值得!