2023-08-28 594 瀏覽
⭐️黑天王拉麵 💰85其實平時我好怕食啲好咸好重味精,食完之後會好口渴仲要不停飲水嘅黑蒜湯底拉麵。所以我一定唔會去啲未食過嘅拉麵店叫黑蒜湯拉麵。呢次係我第二次嚟食,第一次係叫白天王拉麵,覺得好好食,直覺覺得佢一定唔會係味精水果種。一上菜第一時間當然係飲一淡湯底,識食一定係咁食😂濃厚的黑蒜油湯底真係冇令我失望,濃厚得來不會咸不會膩,仲帶點豬骨味,清香得嚟帶點回甘。絕對係可以飲到見底果種(冇吹水,有圖有真相,我真係飲晒架),我覺得佢仲好食過我上次嚟食嘅白天王。而麵方面我每次都會選硬的口感,口感同上次一樣,水準夠穩定,係我最鍾意果種💛另外仲有椰菜、木耳絲、蔥花、紫菜、筍同叉燒薄片等都很出色。整體來講,係我食過數一數二好食嘅黑蒜湯拉麵。絕對係會encore嘅拉麵店💛
⭐️黑天王拉麵 💰85

黑天王