2023-04-22
舊同事升職請食飯,好豪氣咁話要帶大家試omakase,喺度講聲多謝先🤣預早訂位有得坐席前位置,望住師傅幫我地準備食物,正👍🏻👍🏻今日嘅omakase套餐包咗兩個前菜、蒸蛋、蠔、3款刺身、熟食、5款壽司、手卷、湯同甜品,剩係睇餐牌都覺得好豐富。前菜海膽蟹膏豆腐好嫩滑,豆腐賣相但味道係濃郁嘅蟹膏味,第一道菜已經非常高質。螢光魷魚質地爽滑,同一般日本餐廳無得比。酸汁同沖繩海葡萄調味嘅赤崎蠔超新鮮。三款刺身:八爪魚刺身配竹炭鹽、食用花碎池魚薄切配北海道特產三升漬、煙燻鮫鰈魚配三文魚子三款各有驚喜,最鍾意食池魚嘅我就特別欣賞佢個三升漬令到魚肉味道更鮮~煙燻鮫鰈魚用玻璃盅罩住煙霧,打開嗰下個個ready手機拍片,賣相同味道同樣無得輸熟食係白合饅頭,睇落似饅頭但其實係極幼滑嘅新鮮日本白合蓉,食完幾碟凍嘢食呢個平衡下超舒服~五款壽司(目仁奈壽司、尾長鯛壽司、活赤貝壽司、葉血引壽司、大拖羅壽司)同樣出色,鍾意師傅調味簡約,食到魚肉嘅鮮味,新鮮嘅活赤貝輕輕用青檸汁調味已經好正!北海道根室海膽手卷味道鮮甜,作為席前嘅最後一道菜非常完美~麵豉湯味道香濃,加入啫喱狀嘅蓴菜口感新奇雪糕都比其他地方多選擇,味道亦比
預早訂位有得坐席前位置,望住師傅幫我地準備食物,正👍🏻👍🏻
酸汁同沖繩海葡萄調味嘅赤崎蠔超新鮮。
三款刺身:八爪魚刺身配竹炭鹽、食用花碎
池魚薄切配北海道特產三升漬、煙燻鮫鰈魚配三文魚子
北海道根室海膽手卷味道鮮甜,作為席前嘅最後一道菜非常完美~
麵豉湯味道香濃,加入啫喱狀嘅蓴菜口感新奇
雪糕都比其他地方多選擇,味道亦比較特別,烘焙茶味茶味香濃又有奶香,正!