2019-10-08 89 瀏覽
最近去觀塘先知原來又開咗間新嘅西餐廳,餐廳環境都好大都適合情侶或者幾個人一齊食。我哋嗰晚點左好多唔同款式既蠔,有海水味比較重嘅亦都有口感比軟綿綿😌可以根據當日嘅事令問吓店員。因為呢度嘅生蠔非常新鮮㗎首先我點左個士多啤梨沙冰甜甜地好好味呀,另外我哋點左個好似沙灘顏色嘅okinawabay頭盤我地點左煙三文魚沙律,上面的醬汁再配埋薄片有口感嘅三文魚,作為前菜非常開胃,另外件比較多人點青口但係我哋今次就點左佢既蜆,估唔到都非常出色鮮甜而且新鮮。配上適當嘅調味同埋蒜蓉洋蔥,非常好味。我哋叫咗幾點薯仔湯佢哋嘅南瓜湯係即整嘅所以非常濃嘅口感。麵包佢哋都有分幾款一個黑糖麵包一個黑芝麻麵包,口感非常軟綿綿。當晚我哋就點做牛扒而且叫咗四成熟,火候啱啱好而且配菜有薯仔紅蘿蔔等等。非常喜歡。非常喜歡就係佢嘅薯蓉同埋南瓜,條配嘅味道非常出色。甜品我哋就點左焦糖燉蛋同埋心太軟,我諗佢哋應該呢兩款甜品都係即整嘅,因為心太軟甜到啱啱好而且係流心。焦糖燉蛋非常滑,蛋香濃郁。而家仲做緊優惠就係主菜買一送一飲品買一送一。

我哋叫咗幾點薯仔湯佢哋嘅南瓜湯係即整嘅所以非常濃嘅口感。

而家仲做緊優惠就係主菜買一送一飲品買一送一。