2020-02-28
聖誕節幾個家庭一齊出來聚會,找到朋友家附近的 Cafe Italiano。座無虛席,但店長殷哥已經留定一張大檯俾我地。有老有嫩,一到步先點兩個 pizza 俾小朋友。即制的pizza 一上菜便一掃而空。大人就食住生蠔先。新鮮好味。大廚特製的鮑魚、BB 象拔蚌。象拔蚌有微微麻辣,幾特別。龍蝦湯夠濃郁。點了幾個套餐 for share。其中豬扒做得好 juicy。Off menu 的炒意粉。無餸的,純用調味料炒,小小辣,已經好惹味。甜品。最後送了一碟 brownie,聖誕節,更有氣氛。值得一提,跟餐叫了一杯咖啡。飲落覺得非常唔錯,好平衡。問了殷哥,原來係由三種豆 blend 埋的即磨咖啡。殷哥真係好有心機。埋單 6 大 4 細,收 $1800。好抵食。其實以此店的食物質素、裝修、最重要是心機⋯⋯ 價錢可以收高一點。可能是因為地段所限,不能擺高檔路線。請殷哥繼續努力,為食客帶來一個高質價優的食店。
大人就食住生蠔先。新鮮好味。
大廚特製的鮑魚、BB 象拔蚌。象拔蚌有微微麻辣,幾特別。
龍蝦湯夠濃郁。
甜品。
最後送了一碟 brownie,聖誕節,更有氣氛。
埋單 6 大 4 細,收 $1800。好抵食。