近來台式飲品大熱 連其他所有既台式食品都受到追捧 今次就黎到係女人街嘅小麻吉 試試佢個下午茶先下午茶嘅價錢相當實惠 可能因為咁 餐廳基本上座無虛席 我哋都係門口等咗一陣子叫咗三個餐先$121🙊好有台式風格嘅佈局 好新淨 連開張啲花籃都未拎走哂😂先黎一個台式炸物併盤做小食先鹽酥雞咬落脆卜卜 台式小香腸好惹味 同台灣街邊既風味香烤香腸有得揮🤭 炸木魚豆腐更加係外脆內軟 樣樣都咁正 精神即刻為之一振 期待主食🤤豬軟骨滷肉飯 豬軟骨又有咬口 味道又濃 同滷肉一齊 一個字 好正🤫試一個新竹米粉 揀左茄湯 魚皮餃加花枝丸茄湯好濃好夠味 魚皮餃同花枝丸夠爽口 米線幾滑身又唔會糊 真心兩碗我都食得落🤣最後每人飲返杯啦 一杯茉香綠茶 一杯茉香珍珠奶綠 一解下午既悶焗心情😚 呢間抵食 食物又有質素 無伏食得過👍🏻

叫咗三個餐先$121🙊

好有台式風格嘅佈局 好新淨 連開張啲花籃都未拎走哂😂

先黎一個台式炸物併盤做小食先

試一個新竹米粉 揀左茄湯 魚皮餃加花枝丸

5 分鐘 (堂食)