2020-09-11
🔸400次咖啡 $58🔸楓糖漿蕃薯條 $58🔸滋味小食拼盤 $88🔸菲力牛扒配粉紅胡椒荷蘭汁 $168-今晚約咗中學同學密密傾,揀咗工廈入面嘅一間cafe,面積夠大坐得舒服啲又可以傾得暢快啲~估唔到嘢食都好好食,又唔算好貴,性價比好高啊!先叫咗我的至愛蕃薯條,我個人發現一間餐廳如果有供應蕃薯條,質素通常都唔會差得去邊!呢度嘅蕃薯條唔會炸得好乾,食落唔會太熱氣,仲有層蜜糖增加甜味,好食!主食叫咗菲力牛扒,七成熟切開都幾嫩喎,配埋荷蘭汁都唔錯,想讚埋薯塊係外脆內軟好好食!另外再叫咗小食拼盤開心share,入面有齊四樣小食:炸雞翼、炸魚寶、炸雞粒、脆薯塊,可以每樣試吓份量又唔會太多。飲品我叫咗前排好hit嘅400次咖啡,之前自己整過就知係手工嘢,咖啡cream層打得好滑,正啊!🙈然後普遍嘅樓上cafe都係主打提供board games,令食客留耐啲玩耐啲。而呢度就係有一班貓主子令一眾食客目不暇給,手機不離手就怕捕捉唔到隨時經過嘅可愛貓貓😻
🔸楓糖漿蕃薯條 $58
🔸滋味小食拼盤 $88