2025-04-01
今次帶大家去咗一間隱藏喺熟食市場嘅大排檔,雖然環境冇餐廳咁靚,但鑊氣同風味絕對贏晒!🔥 同場好好多遊客都特登慕名而來,等我哋睇吓佢哋係咪名副其實😝 **🍲 胡椒豬肚雞煲(半隻)|暖笠笠,驅寒首選!** 一上枱,個煲仲滾緊,白煙騰騰~湯底飲落胡椒味好香但唔會太嗆喉,暖胃又舒服!🌶️ 豬肚洗得超乾淨,完全冇異味,咬落爽口彈牙;雞肉半隻份量足,肉質嫩滑,連雞胸都唔鞋~最正係啲湯,飲完成個人暖笠笠,呢個天氣食真係超幸福!❄️💛 **🦪 薑蔥生蠔煲|蠔仔肥美到尖叫!** 蠔仔大大粒,肥嘟嘟又鮮甜,完全冇腥味~👏 薑蔥爆炒得超香,鑊氣十足,蠔仔外層微微焦香,內裡依然嫩滑多汁!仲有大量薑蔥同洋蔥,索晒蠔嘅鮮味,送飯真係一流~🍚🤣 **🥬 萵筍炒牛肉仔|爽脆嫩滑雙重奏~** 萵筍切到薄薄哋,炒得爽脆清甜,完全冇草青味~牛肉仔用咗少少鬆肉粉處理,嫩滑得嚟唔會太假!🌶️ 成個菜炒得乾身唔油膩,健康得嚟又好味,怕肥嘅姊妹都可以放心食~💃 新肥泉海鮮大排檔 (佐敦)佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心#香港大排檔 #鑊氣小炒 #街坊美食 #少女食評 #抵食之選
**🍲 胡椒豬肚雞煲(半隻)|暖笠笠,驅寒首選!**
**🦪 薑蔥生蠔煲|蠔仔肥美到尖叫!**
**🥬 萵筍炒牛肉仔|爽脆嫩滑雙重奏~**
新肥泉海鮮大排檔 (佐敦)
佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心