2022-11-05
幫人慶生想找點特別又美味的料理?想到這間位於灣仔囍帖街附近的Mr. Crab 🦀 主打起源於美國的Shake Shake海鮮,以及其他海鮮料理😋2人點了一個Set for 2($768+10%)包括了 Seafood Combo+Appetiser+Pasta/Risotto+House Wine😆非常值得一試 🦀 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴄᴏᴍʙᴏ可自選3款海鮮,選了海蝦、八爪魚仔、翡翠螺,有3款醬汁選擇,選了Lemon pepper sauce😳 店員會一大袋的拿過來,在我們面前搖勻,再折開大袋,我們隨即戴上手套及圍裙,急不及待地享用🤭海蝦鮮甜、八爪魚爽口彈牙、翡翠螺非常大隻多肉,還有薯仔和粟米,與蒜味的胡椒汁拌勻非常好味又不會蓋過海鮮的鮮味 🍴 Appetizer - Buffalo Wings連炸雞翼都有5款醬可選,選了水牛汁,微酸微辣,上枱熱辣辣,即使淋上了醬,雞翼還是外脆內多汁😋 🍴 Crab Paste & Crab Meat Risotto 整個飯充滿了蟹膏蟹肉(食到有少少蟹殼証明真材實料🤣)亦帶有芝士的香氣💕超滿足 🥂 House wine可點紅/白餐酒,但由於友人不
🦀 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴄᴏᴍʙᴏ
🍴 Appetizer - Buffalo Wings
🥂 House wine
可點紅/白餐酒,但由於友人不好杯中物,問了店員可轉汽水,亦可加錢轉Mocktail/Cocktail
🚩 想睇多啲好玩好食推介,即刻follow我既ig page 🔗 soyum_sogood