2020-09-22 274 瀏覽
今日同友人經過屯門,見到間新開試業既浜燒海鮮諗住入去試下。 雖然試業中,但餐廳都有8成滿座,環境唔錯,檯同檯之間都有足夠距離。憶我感覺店內唔會有太大陣燒烤餘氣。 第一次黎唔知食咩好就叫左個二人海鮮套餐,店員話套餐係根據是日最新鮮既海鮮而定,即每日會有啲唔同。今日我地個set就有鮑魚、聖子、扇貝、花竹蝦,另外就加左甲羅燒同刺身仲有份牛扒。 上菜速度都好快,先食海鮮。值得一讚既係有店員會幫你燒埋,唔洗驚自己唔識燒燒唔熟。海鮮方面聖子有驚喜,肉質係彈口既,同鮑魚個質感都燒得好好食,同行友人就大讚個扇貝好jusic,整體係滿意既。 刺身方面,對海膽特別有印象,無壓味,係鮮甜既,其他刺身我都有點佢個帶有檸檬既醬汁,同平時我地點開既wasabi+日式鼓油唔同,淡淡地更清新,更食到刺身既鮮味。 食到呢到我們已經好飽,但身為食肉獸份牛扒點可以放過。牛扒份量滿意,食落口牛油既香味都比較重,無咩筋,但我地實在太飽,唔係好食得哂。 總結今餐都好滿意,希望鋪頭日後可以繼續keep住呢個水準,係值得一試既餐廳👍🏻
今日同友人經過屯門,見到間新開試業既浜燒海鮮諗住入去試下。