2019-12-02
石板街嘅日與夜非常特色,白天是承傳百年嘅排檔屋、入夜卻是上班族尋找消閒空間嘅時光隧道,「名館」就在擺花街一號,同様集結中西形象,時尚地演繹出傳統中菜,今天跟朋友在此一聚,賣相味道都獲得我們一致讚賞👍👍👍秋葵有益,以香蒜陳醋調味,清新冰涼,京川風味酸酸甜甜,爽口又開胃地道小吃還有這個大良炸鮮奶,香脆嘅外層包裹着嫩滑嘅奶香,蛋味由外至內,雪白軟心香甜幼滑,經典美食改了型像,味道依然傳統,非常好吃鐵板义燒原條奉上,微微焦嘅燶邊最得人心,各人正在凝視之際,服務員淋上有如焦糖嘅蜜汁,引得我們都口水直流,手起刀落連忙一人一件,四個人異口同聲的連「嘩」四次,鬆軟肉質入口即溶,义燒醬料調較出色,蜜汁豐盈滲着BBQ嘅香味,真有點驚為天人,好食到不得了💥💡雀籠盛載呢道係蜂蜜柚子蝦球,爽滑明蝦彈牙Juicy , 薄薄粉漿炸得金黃鬆脆,柚子蜜做配搭甚得人心,再次比like 主食酸菜魚極有水準,湯底酸辣平均,片片魚肉新鮮滑溜,花椒麻痺嘅效果令人愈食愈想食,酸菜不酸,爽脆美味,連同煲底嘅薯粉都給我們吃光了,正呀酸酸辣辣之際,夾件金銀蒜銀魚蒸勝瓜,清甜爆汁,配搭完美食埋這個石鍋鮑魚雞粒炒飯至為滿足,BB鮑魚QQ彈牙
酸酸辣辣之際,夾件金銀蒜銀魚蒸勝瓜,清甜爆汁,配搭完美
食埋這個石鍋鮑魚雞粒炒飯至為滿足,BB鮑魚QQ彈牙,醬油炒飯粒粒分明,同場加插一口小籠包,皮薄輕怡,小食多滋味喔⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
甜品點了這個鬼馬十三厶🀄️,原來係白滑椰汁糕夾啫喱,相機📷食先好開心呀,估唔到中菜都可以咁有創意,「名館」值得推薦😋