2022-06-14
1979 瀏覽
見到呢間網上評價頗高🤩特登收工同男朋友過黎食😚佢個位置喺銅鑼灣同灣仔中間,過黎應該搭巴士應該方便啲~就咁睇個門面都幾高級,又暗暗地地幾有情調🥰-我叫咗佢哋最出名嘅Steak Omakase Set $430/per person -前菜:佢啲泡菜醃得好好食!又入味!可以Refill既~-沙律🥗有蝦有菜有青瓜、啲沙律醬甜甜地好夾😍-🍅佢個蕃茄好得意~佢切好左成個上枱,之後會有店員喺你面前開🥰淨係呢個服務都好加分✨-韓式蒸蛋🥚佢用咗韓國傳統嘅石鍋上,除左保持熱度,仲有種焦香味~佢唔同我哋平時整既水蛋咁,佢係好鬆軟,又重蛋香味😍好似梳乎里咁好正💯-Steak omakase 👨🍳一系列服務都有店員幫你燒👍🏻首先佢會由淡味到重味咁燒,四十天熟成北海道五花肉➡️西班牙八爪魚➡️熟成醬油牛肋肉🔥佢會推薦點咩醬料最好食😚-🐷五花肉店員掌握好火候烤得好焦脆💕包埋生菜泡菜一齊食仲正😋-🐙八爪魚成隻你叫我自己燒我都唔識燒😂但望住個店員燒就好似睇緊表演咁🤭佢每一個步驟都排得好靚~-🐂最後最後就係我最鍾意食嘅牛肋肉啦!呢款熟成牛係用蘋果同梨整成泥去醃制,所以味道就甜甜地😋好軟淋🥰大滿足💯-佢連烤啲菇都好好食🍄燒
就咁睇個門面都幾高級,又暗暗地地幾有情調🥰
前菜:
佢啲泡菜醃得好好食!又入味!可以Refill既~
沙律🥗
有蝦有菜有青瓜、啲沙律醬甜甜地好夾😍
🍅
韓式蒸蛋🥚
Steak omakase 👨🍳
一系列服務都有店員幫你燒👍🏻
首先佢會由淡味到重味咁燒,
四十天熟成北海道五花肉➡️西班牙八爪魚➡️熟成醬油牛肋肉🔥
佢會推薦點咩醬料最好食😚
🐷
五花肉店員掌握好火候烤得好焦脆💕
包埋生菜泡菜一齊食仲正😋
🐙
八爪魚成隻你叫我自己燒我都唔識燒😂
但望住個店員燒就好似睇緊表演咁🤭
佢每一個步驟都排得好靚~
🐂
最後最後就係我最鍾意食嘅牛肋肉啦!
呢款熟成牛係用蘋果同梨整成泥去醃制,
所以味道就甜甜地😋好軟淋🥰大滿足💯
佢連烤啲菇都好好食🍄燒到中間有濃縮菇汁😍
炸醬麵都係意料之外咁好食💕比到驚喜我🤩
Sweet Dream💭 $98
呢款甜甜地又飲到啲燒酒味🍹
Daybreak $98
呢款我男朋友超級喜歡❤️佢上層係白酒,下層係百里香、梳打水同燒酒🍶
又易入口又好飲,必試!
焦糖海鹽雪糕🍨$48
奶味重又滑,焦糖甜甜地好夾😋
義式經典提拉米蘇 $72
咖啡味夠重,上面啲cream都幼滑👍🏻
呢間我食完即日已經推薦左比好多朋友💕Cp值超高!