2022-06-26
今日嚟到將軍澳新都城食日式燒肉放題💋今次嘅燒肉放題有好多種選擇,而且可以食120分鐘🥰Course B 嚴選牛肉放題及盛合牛肉有好多款選擇,當中小編最鍾意食牛肋肉,牛里脊肉,仲有薄燒嘅牛肋肉牛小排等等😝每一款牛肉都好有牛味,牛小排就更加多油脂!經理話俾我哋聽佢哋嘅牛肉全部都係無添加,冇經過醃製,所以所有肉類都係好新鮮,食到最原始嘅味道。係肉類質素高先至可以咁夠膽所有肉類都係唔經過醃製🤓呢一點小編非常欣賞🌟所以食嘅時候只要輕輕點上燒肉醬汁或者油鹽就可以啦😉海鮮方面亦都有好多選擇,例如魷魚🦑,虎蝦,帶子,廣島蠔等等,每款都好新鮮!最推薦食魷魚,大大隻,非常鮮甜🌟配料方面,餐廳提供唔少韓國同日式嘅菜式,例如韓國冷麵,辛辣拉麵,紫菜包飯,日式炸雞,炸天婦羅等等🤣小編個肚都裝唔晒,不過最鍾意就係飲蛋花湯,清清地暖下個胃😘有時小編出去食韓燒都唔係好夠膽食餐廳提供嘅生菜,因為總係覺餐廳唔會洗得好乾淨🥺值得非常讚賞嘅係佢哋提供嘅生菜係真係好乾淨,好新鮮🤣🥬非常爽脆😬大家食到覺得好飽制嘅時候一定要叫盤試吓!自助區方面,餐廳提供多款嘅飲品,自助汽水,橙汁蘋果汁利賓納,特調飲品等等。仲有意外驚喜嘅係甜品🍮,
Course B 嚴選牛肉放題及盛合
自助區方面,餐廳提供多款嘅飲品,自助汽水,橙汁蘋果汁利賓納,特調飲品等等。仲有意外驚喜嘅係甜品🍮,除咗自家製嘅一杯杯甜品之外仲有多款日本空運嘅雪條任食!🍧同埋爆谷添🥰
總括而言,小編認為呢間餐廳好值得推薦,除咗食物質素高之外,佢哋亦採用智能點餐,用輸送帶送餐。乾淨又衛生選擇亦好多,如果係有budget嘅話不妨嚟試吓!
和牛燒肉一郎
將軍澳貿業路8號新都城中心2期1樓1040-41號舖(寶琳站 A1出口)
#和牛燒肉一郎 #將軍澳 #新都城 #日式燒肉放題 #和牛放題 #薄切 #海鮮 #刺身 #盛合 #燒肉 #食肉獸 #清酒祭 #啤酒 #香港餐廳推介 #香港美食 #高速直送 #hkfoodie #燒肉新幹線