2018-01-26 3896 瀏覽
係沙田收工,同同事係附近河畔果邊搵野食,想食日本野,就去左試呢間小食堂~係門口見到poster做緊鯛魚推廣~係日本食過好難忘 ,點知味道有驚喜☺前菜XD鯛魚薄切刺身,片片都好通透啊,唔會有魚腥味淨係食到鮮味,淨係朵花已經有3-4塊~賣相吸引,唔洗食黎食去都食三文魚😗櫻花蝦、帆立貝、大海蝦、鯛魚湯泡飯個泡飯好特別,唔同一般整好左,倒哂湯比你,店員送到黎係一個石頭鍋裝住熱辣辣的飯,灑有不同調味料,事先煎香的海蝦+帆立貝,加埋小許荺韮茶,真係好香!仲有一啲脆米同蔥花自由加,然後有一壺鯛魚湯比自己倒落去,即刻香噴噴既泡飯出爐啦~٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و食落去好熱辣辣因爲石油頭鍋夠保溫!同同事share食剛剛好~湯亦都太好飲啦吧重魚味!軍艦呢度嘅海膽好鮮甜,仲有甜蝦配蟹膏,帶子粒配蟹膏,小小驚喜小店食堂千迴手羽新鮮即炸好雞翼連尖,好正好靚!又有木棍串住方便自己食,超juicy~~~田樂麵豉燒茄子我勁鐘意食麵豉味既野!加埋茄子口感軟林林同燒得好入味~~😍推介 價錢相宜 like! 我地7點半都有位坐,慢慢越黎越多人黎爆場,因為地方有限,不過下次收工人唔多都會再試!😋

櫻花蝦、帆立貝、大海蝦、鯛魚湯泡飯

軍艦
呢度嘅海膽好鮮甜,仲有甜蝦配蟹膏,帶子粒配蟹膏,小小
驚喜小店食堂

千迴手羽