2023-09-21 985 瀏覽
我自己都係第一次食正宗嘅壽喜燒,餐廳嘅員工都好用心講解步驟😆 首先要落油搽均個鍋,之後再落京蔥同洋蔥爆香,之後就可以加壽喜燒醬汁同埋肉落去燒,直到醬汁都收乾之後就可以食😋 食之前可以蘸日本蛋。💪🏻 SRF美國和牛封門柳壽喜燒套餐 ($288)套餐包括一大碟肉同埋野菜拼盤!壽喜燒嘅醬汁唔會過咸,而且甜味都適中,好香醬油味!當醬汁收乾後牛肉沾滿香濃嘅壽喜燒汁,好好食🤤 而且本身嘅和牛封門柳牛味都非常香濃!肉質都好嫩滑😋 肥瘦均勻!食落甜甜地,又濃郁,好幸福😚💪🏻 日本麥小町豚腩壽喜鍋 ($188)豚腩嘅肉質都好淋,食得出有豬肉香味😋肥瘦都均勻,所以幾有口感!係食完肉之後,就可以加清湯去打邊爐煮埋啲野菜!野菜拼盤包括有娃娃菜、白菜仔、冬菇、金菇、紅蘿蔔、南瓜、滑豆腐、日本葛絲。蔬菜都新鮮,食落唔會有苦味,用壽喜燒湯壽煮都好入味😛 而且,京蔥同洋蔥煮咗勁耐之後勁淋勁入味,一定要食埋啲蔥!另外,個人建議最後先煮日本葛絲,因為咁樣可以令葛絲吸晒壽喜燒嘅湯底😋味道:9.5/10性價比:7/10 食住瘦指數:💪🏻💪🏻💪🏻/5

💪🏻 SRF美國和牛封門柳壽喜燒套餐 ($288)

💪🏻 日本麥小町豚腩壽喜鍋 ($188)

味道:9.5/10
性價比:7/10