2021-12-22
同朋友仔做冬,諗住食好啲。擔心出街食,間間餐廳都會爆棚。同時又好鬼怕啲餐廳好迫好多人(疫情仲驚)。之前果晚OpenRice search 到蒸海鮮,21號下午試吓打去訂位,竟然有位。正!第一次嚟,坐位都幾濶落,唔會人迫人果種。😎依度有5個價錢既海鮮套餐(全海鮮),又另有二人餐$1099(有肉及海鮮),豐儉由人。我哋3個人選咗$439餐。有9款海鮮,OpenRice 有優惠再送蝦刺身。首先當然係啤啤佢先。Yeah~🥳🍻蒸海鮮由蝦開始,魚,貝殼類(鮑魚,蠔,大元貝,蜆,青口)跟住龍蝦及蟹。食完海鮮,除左隻蜆有啲靭,其他都好滋味😋。我哋見海鮮都幾滿意,所以加左碟(大)安格斯牛肉,嚟到見到都好大碟,肉味都幾濃又唔鞋口。之後蒸蔬菜(生菜、粟米、好似紹菜)。粟米好甜好味。最後食埋個粥底,飽飽了。支付現金/FPS,有椰汁燕窩糖水送。結論:所有海鮮都好新鮮,成餐都好滿意。待應哥哥,同大廚哥哥都用心,周圍同客人開蓋及介紹海鮮品種。講真平時去鵝頸橋買海鮮都唔平。今日做冬,咩都貴。$1500都唔知買啲咩海鮮。魚?龍蝦?定蟹?返去仲要洗餐死😅落嚟依度,今餐每人$655。有齊啤酒,9種海鮮,又靚牛,又燕窩。感覺
第一次嚟,坐位都幾濶落,唔會人迫人果種。😎
首先當然係啤啤佢先。Yeah~🥳🍻
支付現金/FPS,有椰汁燕窩糖水送。
感覺佢哋好有心做,真心讚。