2019-07-02 38 瀏覽
今日話說已經BOOK定位去試呢個一人火鍋. 平時都見到OPENRICE呢度好多好評. 真係終於搵到一個機會黎試試!7PM左右黎度, 好好彩唔駛等位, 原來呢度除左有一人火鍋之外,仲有其他台式食品同飲品,仲有串燒添!我同男朋友因為想試多D唔同食品, 所以冇要2個火鍋, 叫左1個藥膳雞鍋, 1個灸燒牛肉飯,小食同埋1人1杯飲品... 飲品最快黎到. 有芝芝莓莓, 同埋爆檸四季春, 真心, 係好飲既. 我地冇刻意叫甜度. 但出到來都唔會話好甜好甜. 甜到剛剛好; 之後雞鍋都好快到, 好香, 份量都好夠, 不過呢個就冇粉麵配搭, 如果怕唔夠飽既朋友, 可能要改轉其他比較好啊!!  而牛肉飯既牛肉真係份量超多, 全碗滿滿的, 而且熱辣辣, 不錯; 最滿意係串燒, 牛舌要比10個讚, 又厚又好食, 比起出面放題既更好更好!2個人食到好飽都係HKD400 左右, 仲滿足過任飲任食既火鍋. 值得一試!!

2019-06-30