2018-03-20 889 瀏覽
放工嚟咗馬鞍山呢個商場食飯其實都冇乜選擇 而今晚又想食西式嘅餐廳所以就去咗呢間新嘅餐廳食飯原本以為好正常嘅間餐廳點知都會中伏有興趣嘅就睇落去啦卡幫啦華意粉$88尚算正常 不過同正宗嘅版本有啲唔同 冇蛋香冇忌廉香冇煙肉香 而且菇菌亦都帶酸唔新鮮 意粉就尚算煙韌 無過淋焦糖單骨雞翼 冇焦糖味但係有蜜糖味 不過就只係一碟好普通嘅蜜糖雞翼 仲要係一開二 份量又唔多 唔抵食法式油封鴨意大利飯香港餐廳煮油封鴨唔多 所以都滿心期待不過鴨髀比較乾柴 令我有錯覺以為食緊臘鴨意大利飯都煙韌 唔會煮得過淋 不過食得出有幾啖仲係生米蕃茄水牛芝士pizza$88原本以為呢個Pizza一定穩穩陣陣正正常常 點知都係事與願違嘅Pizza嘅批底好似中式嘅蔥油餅咁 感覺好似好油同埋好乾 食落一啲都唔似pizza芝士都覺得唔係意大利嘅水牛芝士 應該係我食過最唔似Pizza嘅PizzaEarl grey latte $36 睇個餐牌嘅時候見到有3D拉花所以先叫呢杯伯爵茶拿鐵 不過一上到枱就即刻好失望 只係一個好普通嘅拉花冇乜伯爵茶味只係得奶味唔值得叫朋友堅持要叫甜品原來係惡夢嘅開始。。。Stone $42係一個黑芝麻蛋糕

放工嚟咗馬鞍山呢個商場食飯

Earl  grey  latte

Earl grey latte $36
冇乜伯爵茶味只係得奶味
唔值得叫

朋友堅持要叫甜品原來係惡夢嘅開始。。。

Stone

法式焦糖燉蛋
法式焦糖燉蛋

呢個焦糖燉蛋$42係我食過最難食嘅焦糖燉蛋😭
上面嘅焦糖正正常常係一塊脆嘅糖片
不過裏面就出事啦 焦糖燉蛋好應該係固體而唔係液體 但係一筆落去就係液體 液心程度仲勁過心太軟 根本稱唔上係一個燉蛋😪

呢個朱古力蛋糕望落正常 不過原來裡面有用酒釀左既梨 唔太岩小朋友食

整體呢一餐係好失望嘅晚餐 甜品簡直係呢間餐廳嘅最大敗筆
奉勸各位唔需要過嚟先